Telecom, 4G și 5G: Rakuten anunță parteneriate cu Fujitsu și NEC

antena, comunicatii, telecomunicatii, tehnologia 5g Sursa foto Pixabay

Gigantul japonez al serviciilor online Rakuten a anunțat marți acorduri preliminare cu Fujitsu și NEC pentru extinderea parteneriatelor în tehnologiile 4G și 5G în afara granițelor Japoniei, potrivit Le Figaro.

Rakuten Mobile, filiala de telefonie mobilă a Rakuten, și NEC își vor extinde colaborarea în afara Japoniei pentru a furniza atene radio 4G și 5G precum și servicii de inginerie pentru sistemele Open RAN, tehnologia care permite construirea de rețele de acces wireless, virtuale și dezagregate, care funcționează cu softuri interoperabile.

Rakuten urmărește și să-și promoveze propria platformă telecom virtualizată în întreaga lume, RCP. Pentru aceasta, grupul a anunțat marți un acord cu Fujitsu, care va dezvolta noi antene 4G și 5G Open Ran pentru platforma sa RCP.

Tehnologia Open RAN și dificultățile cu care se confruntă Huawei, după sancțiunile impuse de Statele Unite, bulversează în prezent piața mondială a echipamentelor telecom, dominată până recent de Huawei, finlandezii Nokia și suedezii Ericsson.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *