Tencent trebuie să obțină aprobarea autorităților chineze înainte de lansarea oricărei aplicații sau update

Xi Jinping. Sursa: Facebook Foto: Xi Jinping / Facebook

Gigantul internetului Tencent va trebui să obțină o autorizație din partea regimului comunist pentru orice aplicație mobilă pe care vrea să o lanseze pe piață, anunță presa de stat din China, citată de Le Figaro.

Noul control impus de autorități nu pare însă să îngrijoreze bursele: acțiunile grupului creșteau cu aproape 2% pe bursa din Hong Kong, joi, la jumătatea zilei. Măsura, anunțată miercuri, intervine în contextul în care Beijingul își accentuează presiunea asupra sectorului digital, în efortul de a reîncadra un sector, care mult timp nu a fost supus constrângerilor, în dinamica generală a economiei.

Giganții tech au intrat pe rând în vizorul autorităților, în ultimele luni, pentru infracțiuni legate de concurență sau de datele personale. Potrivit televiziunii publice CCTV, Tencent a fost obiectul a nouă infracțiuni de la începutul anului, a căror natură nu a fost precizată.

Drept urmare, ministerul Industriei și tehnologiei informației a luat „măsuri administrative” împotriva Tencent, printre care obligația de a supune unei inspecții orice nouă aplicație sau update, a precizat CCTV.

Tencent a declarat pentru AFP că se va conforma exigențelor în ceea ce privește această măsură descrisă ca „temporară”.

Tencent deține populara aplicație WeChat (mesagerie, plăți online, rețea socială) care este instalată pe cvasi-majoritatea telefoanelor mobile în China. Tencent este și un actor de neocolit la nivel mondial în industria jocurilor video.

Pentru a lupta împotriva dependenței tinerilor, autoritățile au impus persoanelor sub 18 ani o limitare de maxim 3 ore pe săptămână pentru jocurile video.

Un influent ziar guvernamental a afirmat că jocurile video au devenit „un opiu mental”, nominalizând în special Tencent.

Foto: Xi Jinping / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *