Tendința de beauty care poate afecta planurile de călătorie: Botoxul și fillerele pot duce la întârzieri în aeroporturi și la cheltuieli suplimentare

scanner biometric Sursa foto: Pixabay

În timp ce botoxul și fillerele sunt în plină expansiune în Europa, schimbarea înfățișării are consecințe asupra planurilor de călătorie, scrie Euronews.com Botoxul și fillerul ar putea duce la întârzieri în călătorie și cheltuieli suplimentare. Experții în turism avertizează cu privire la problemele legate de botox și tehnologia de recunoaștere facială.

Problema a devenit publică în urmă cu un an, când Joanne Prophet, influencer TikTok, a raportat că a fost dusă într-o cameră pentru „aproximativ o oră” în Turcia de către șase ofițeri de securitate ai aeroportului.

Ea a declarat că acest lucru s-a întâmplat după ce reprezentanții de securitate ai aeroportului i-au spus că fotografia ei din pașaport, valabilă timp de 10 ani și făcută înainte de a fi supusă unei operații estetice și a unor proceduri cosmetice, nu se potrivește cu aspectul ei actual.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

De când au fost făcute fotografiile, Joanne și-a făcut implanturi mamare, fațete dentare, proceduri pentru bărbie și buze, o operație la nas și injecții pentru dizolvarea grăsimii. Părul ei s-a transformat, de asemenea, de la blond platinat la blond cenușiu lung, cu extensii.

„Trebuie să rectificați această situație pentru că [fotografia] nu seamănă deloc cu dumneavoastră”, i-a spus lui Joanne personalul de securitate de la Aeroportul Manchester când a aterizat.

Chiar dacă pașaportul ei urma să expire un an mai târziu, Joanne a trebuit să plătească pentru unul nou.

Mărturia lui Joanne a declanșat mai multe comentarii din partea altor persoane, majoritatea femei, care au relatat experiențe similare în aeroporturi din întreaga lume.

„Camerele imigrației turcești de la controlul pașapoartelor detectează cea mai mică schimbare – mi-am operat doar nasul și mă întreabă constant”, a comentat o femeie pe TikTok.

„Având în vedere că acolo zboară mulți oameni pentru intervenții chirurgicale, trebuie să remedieze acest lucru”, a răspuns Joanne.

Și alte femei au relatat că au avut experiențe similare în Capul Verde și Singapore, una dintre ele spunând că „a trebuit să scoată poze de dinainte de proceduri” în timp ce era interogată.

În urma acestui fapt, experții în turism au început să abordeze direct subiectul, avertizând călătorii că trebuie să fie atenți înainte de a lua avionul.

Mai ales acum, când tehnologia biometrică și recunoașterea facială sunt din ce în ce mai utilizate pentru controlul pașapoartelor, modificările faciale semnificative pot duce la întrebări cu privire la identitatea dumneavoastră.

Potrivit furnizorului de vacanțe Travel Republic, problemele de recunoaștere facială din aeroporturi sunt acum relativ frecvente și pot duce la întârzieri și chiar anulări.

„Computerele din aeroporturi folosesc elemente ca distanța dintre pupile, urechi, nas și gură și multe altele”, a declarat pentru Buzzfeed Karolina Turowska, expert în fotografie biometrică și călătorii pentru Passport-Photo online.

Furnizorul de vacanțe chiar a emis un memento pentru turiștii care au apelat la astfel de proceduri faciale că trebuie să aibă o fotografie de pașaport care să semene cu aspectul lor actual.

Când este necesar să vă actualizați fotografia de pașaport?

În Europa, atât botoxul, cât și fillerul devin din ce în ce mai populare, piețele respective urmând să crească cu 4,8 % și 6,3 % până în 2030, potrivit cercetătorului de piață Fortune Business Insights.

Dar oamenii nu realizează întotdeauna consecințele acestor modificări faciale asupra planurilor lor de călătorie.

„În general, schimbările minore precum o nouă coafură, lăsarea bărbii sau ușoare fluctuații de greutate nu necesită un pașaport nou”, spune Gemma Brown, șef de produs la Travel Republic. „Cu toate acestea, atunci când suferiți o reconstrucție facială majoră sau proceduri cosmetice care vă modifică trăsăturile principale ale feței, este recomandat să vă actualizați fotografia din pașaport pentru a vă asigura că identificarea dumneavoastră rămâne exactă”.

Dacă ați suferit recent o intervenție chirurgicală și trebuie să luați un avion, ultima opțiune ar putea fi, de asemenea, să-i cereți medicului să scrie o notă în care să explice motivele pentru care ați putea arăta diferit față de fotografia din pașaport, spun experții.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: