Teraplast a finalizat preluarea pachetului majoritar de acţiuni al Palplast din Republica Moldova, pentru 1,8 milioane de euro

Depozit TeraPlast Galati

Grupului Teraplast, producător de materiale de construcţii, anunță finalizarea tranzacției pachetul majoritar de acţiuni al Palplast din Republica Moldova, în valoare de 1,8 milioane de euro, potrivit unei informări publicate la Bursa de Valori București (BVB).

„Astfel, TeraPlast intră în posesia acțiunilor care reprezintă pachetul majoritar în compania Palplast, respectiv o deținere de 51%, în timp ce acționarul actual, Fribourg Capital va deține 49%. Valoarea tranzacției se ridică în total la 1,8 milioane de euro, din care 1 milion de euro aport al TeraPlast SA la capitalul Palplast și 800 de mii de euro plătiți către acționarul existent”, potrivit informării transmise la BVB.

Conform companiei, Palplast Moldova va utiliza suma obținută pentru diversificarea capacității de producție și extinderea platformei logistice.

Palplast SRL Republica Moldova este un producător de ţevi din polietilenă, a cărui fabrică este amplasată în centrul Republicii Moldova, în municipiul Călaraşi, la 50 de kilometri de capitala Chişinău.

Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de sud-est şi este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Din 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti, în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell, în indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Index) şi în indicii CECE MidCap şi ROTX EUR ai Bursei de Valori de la Viena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *