Tesla a fost dată în judecată de foști angajați din cauza „concedierilor în masă”

Redacția iun. 21, 2022 0 comentarii
tesla

Foști angajați ai Tesla au intentat un proces împotriva companiei americane de automobile electrice, susținând că decizia acesteia de a efectua o „concediere în masă” a încălcat legea federală, deoarece compania nu a anunțat în prealabil reducerile de personal, scrie Reuters.

Procesul a fost intentat duminică în Texas de către doi muncitori care au declarat că au fost concediați de la fabrica Tesla din Sparks, Nevada, în luna iunie. Potrivit procesului, peste 500 de angajați au fost concediați la fabrica din Nevada.

Muncitorii susțin că firma nu a respectat legile federale privind concedierile în masă, care necesită o perioadă de notificare de 60 de zile, în conformitate cu Legea privind notificarea privind adaptarea și recalificarea lucrătorilor, potrivit procesului.

Aceștia solicită statutul de acțiune colectivă pentru toți foștii angajați Tesla din Statele Unite care au fost concediați în mai sau iunie fără o notificare prealabilă.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, a declarat la începutul acestei luni că are o „senzație negativă” cu privire la economia SUA și că Tesla trebuie să reducă personalul cu aproximativ 10%, potrivit unui mesaj transmis angajaților, obținut de Reuters.

Mai mult de 20 de persoane care se identifică drept angajați ai Tesla au declarat că au fost concediați, disponibilizați sau li s-au desființat posturile în această lună, potrivit postărilor online și interviurilor acordate Reuters.

Sursă fotă: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *