Tesla, în top companii cu cea mai rapidă creștere de pe planetă – Fortune

Redacția aug. 6, 2022 1 comentarii
masini, Tesla

CEO-ul Elon Musk fiind în mod constant subiect de știri și adesea nu într-o lumină bună, acoperirea sa media poate umbri succesele masive ale companiei Tesla. Potrivit Fortune, producătorul de automobile care anterior era de așteptat să dea faliment este acum printre companiile cu cea mai rapidă creștere de pe glob, scrie InsideEvs.

Fortune observă că 2021 a fost un an de creștere record pentru lista Top Global 500, așa că a fost un an dificil pentru unele companii fie să intre pe listă, fie să rămână pe ea. Publicația subliniază, de asemenea, că, deși multe dintre companiile de top au înregistrat câștiguri de venituri pentru 2021, foarte puține au crescut exponențial, iar Tesla s-a numărat printre ele.

Nu numai că Tesla se numără printre companiile cu cea mai rapidă creștere din întreaga lume, dar este și cea mai rapidă companie „mare” din SUA, depășind creșterea fiecăruia dintre colegii săi pe parcursul unui an.

Tesla a ajuns pentru prima dată pe lista Fortune anul trecut, ajungând pe locul 392 din 500. În decurs de doar un an, a crescut cu 150 de locuri datorită creșterii cu 71% a veniturilor. În plus, Tesla este al 19-lea cel mai mare producător de automobile din lume în funcție de venituri. Compania de vehicule electrice a livrat aproape 1 milion de mașini în 2021, ceea ce marchează o creștere de 87% față de an.

Top 20 de companii cu cea mai rapidă creștere din Fortune au raportat un venit combinat de 1,2 trilioane de dolari. Publicația i-a clasat în funcție de câte poziții au urcat pe lista Top 500 de la an la an. Companiile de pe lista primelor 20 urcă cu o medie de 126 de locuri, cu o creștere medie a veniturilor de 71 la sută.

Desigur, companiile din China au crescut mai repede decât companiile din alte țări. Cu toate acestea, Tesla a urcat cel mai mult printre companiile din SUA, de la 392 din 500 la 242 pe lista Fortune Global 500. De fapt, potrivit Teslarati, Tesla a fost pe locul patru în clasamentul Top 20 de creștere, depășită doar în creșterea de la an la an de China National Coal Group, CMA CGM și Ansteel Group.

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.