Tesla majorează în China prețul celor mai scumpe modele cu aproape 3.000 de dolari

Tesla Beijing

Tesla a majorat în China prețul celor mai scumpe mașini ale sale, Model S și Model X, se arată pe site-ul său de internet, după alte majorări la celelalte vehicule ale sale cu câteva zile înainte, scrie CNBC.

Constructorul auto majorat prețurile cu 19.000 de yuani chinezi (2.749 de dolari) la ambele modele și la diferitele versiuni ale acestora.

Modelul S costă acum 808.900 de yuani, față de 789.900 de yuani anterior. Model S Plaid costă 1.028.900 de yuani față de 1.009.900 anterior. Modelul X costă acum 898.900 de yuani față de 879.900 de yuani înainte.

Aceasta vine după ce Tesla a majorat săptămâna aceasta prețul pentru Model 3 și Model Y în China și pe alte piețe, inclusiv în SUA.

Creșterile de preț vin după ce Tesla a redus prețurile în ultimele luni pentru a alimenta cererea.

Tesla își ajustează frecvent prețul pentru a reacționa la condițiile de piață. Tesla pare să mențină un preț mai ridicat al Model S și Model X în China pentru a juca în segmentul premium al pieței chineze de automobile electrice.

Însă firma americană se confruntă cu o concurență tot mai mare în China din partea unor jucători consacrați, precum BYD, dar și a unor nou-veniți precum Nio. Cu toate acestea, în China, nu există concurenți importanți pentru Tesla în categoria de preț în care se află Model S și Model X.

 

Sursa foto: Beijing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *