Tesla modifică prețurile în SUA pentru a patra oară în două luni

Redacția feb. 15, 2023 0 comentarii
tesla

Tesla a modificat prețurile pentru câte o versiune a fiecărei versiuni a sedanului său Model 3 și a crossoverului Model Y, a patra ajustare de preț efectuată de producătorul de vehicule electrice de la începutul anului, scrie Reuters.

Tesla a majorat prețul crossoverului de performanță Model Y cu 1.000 de dolari, până la 58.990 de dolari, se arată pe site-ul său. A redus prețul sedanului Model 3 cu tracțiune spate, cel mai ieftin model al său, cu 500 de dolari, până la 42.990 de dolari, se arată pe site-ul web.

Ambele vehicule se califică pentru credite fiscale federale de 7.500 de dolari. În ianuarie, Tesla a lansat reduceri radicale de prețuri în toată gama sa și pe toate piețele sale importante.

De atunci, compania a ajustat prețurile online cu o cadență neobișnuită într-o industrie în care punctul de referință este încă descris ca fiind „prețurile de pe eticheta” de pe fereastra unui vehicul aflat în stoc.

După modificările recente, versiunea de performanță a Modelului Y, care are o viteză maximă mai mare și o suspensie mai joasă, este încă cu aproximativ 16% mai ieftină decât era la începutul lunii ianuarie pentru clienții din SUA.

Model 3 cu tracțiune spate este cu aproximativ 9% mai ieftin.

Prețurile pentru celelalte două versiuni ale Model 3 și Model Y aflate la vânzare în Statele Unite au rămas neschimbate marți.

Tesla a majorat prețul Modelului Y Long Range la începutul acestei luni pe piața americană, după ce guvernul a ridicat plafonul de preț al vehiculelor electrice crossover eligibile pentru stimulentul fiscal pe venit.

Directorul executiv Elon Musk a declarat luna trecută că comenzile de vehicule au fost aproximativ duble față de producția companiei în ianuarie, după prima rundă de reduceri de preț.

Musk a declarat că cererea puternică a determinat compania să facă prima mică majorare de preț la Model Y și că firma se va concentra pe preț pentru a stimula cererea în condițiile în care economia se îndreaptă spre ceea ce el crede că va fi o recesiune.

Reducerile mari de preț operate de Tesla în ianuarie au provocat proteste în China din partea cumpărătorilor Tesla care au cumpărat mai devreme și au ratat economiile.

Unii proprietari de Tesla din Statele Unite s-au plâns că reducerile de preț au erodat și valoarea de revânzare a vehiculelor lor.

Reducerile de preț ale Tesla din acest an au venit după aproape doi ani în care au crescut prețurile și nu a putut ține pasul cu cererea.

Sursă fotă: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *