Tesla reduce temporar prețurile pentru unele mașini Model Y în SUA

tesla

Tesla a redus temporar prețurile pentru unele dintre mașinile sale Model Y în SUA până la 29 februarie, la mai puțin de o lună după ce producătorul auto a redus prețurile Model Y în Germania, scrie Reuters.

Tesla a redus prețurile pentru Model Y cu tracțiune spate și Model Y Long Range cu 1.000 de dolari, până la 42.990 de dolari și, respectiv, 47.990 de dolari, ceea ce reprezintă o reducere de 2,3% și 2% față de prețurile anterioare.
Prețurile variantei Model Y Performance și ale altor modele au rămas neschimbate, potrivit site-ului.

Prețurile noului Model Y cu tracțiune spate și ale modelului Long Range vor fi reduse pentru livrările care vor avea loc acum până la 29 februarie, a precizat Tesla într-un anunț publicat pe site-ul său, adăugând că acest preț va crește cu 1.000 de dolari sau mai mult la 1 martie.

Luna trecută, Tesla a redus prețurile mașinilor sale Model Y în Germania, după ce cea mai mare parte a producției de automobile de la fabrica sa din Berlin a fost suspendată din cauza lipsei de componente, după ce atacurile din Marea Roșie au provocat întreruperi ale transportului maritim.

În ianuarie, Tesla a avertizat, de asemenea, că va înregistra o creștere „considerabil mai mică” a vânzărilor în acest an, deoarece se concentrează pe producția următoarei sale generații de vehicule electrice, cu numele de cod “Redwood”.

Ultimele reduceri de prețuri sunt de așteptat să afecteze și mai mult marjele Tesla, deja afectate de un război al prețurilor care a început în urmă cu mai bine de un an.

Ultimele reduceri de preț vin în contextul în care Tesla se pregătește pentru răcirea cererii și pentru creșterea concurenței cu un număr tot mai mare de vehicule electrice ieftine, cum ar fi cele produse de compania chineză BYD, deschide o nouă filă, care a depășit Tesla ca principal producător mondial de vehicule electrice în ultimul trimestru al anului 2023.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *