Thailanda așteaptă investiții de 5 miliarde de dolari din partea Tesla, Google şi Microsoft

Redacția sept. 25, 2023 1 comentarii
tesla logo

Prim-ministrul Thailandei, Srettha Thavisin, a declarat duminică că ţara se aşteaptă să primească investiţii de cel puţin 5 miliarde de dolari din partea Tesla, Google şi Microsoft, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

”Tesla ar dori un centru de producţie pentru vehicule electrice, iar Microsoft şi Google centre de date”, a spus el, fără a detalia dacă se aştepta ca cele 5 miliarde de dolari să fie o investiţie combinată sau investiţii făcute individual de fiecare companie.

Tesla, Google şi Microsoft nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Srettha a vorbit cu reporterii la Bangkok, după ce a participat la Adunarea Generală a ONU de la New York, unde a purtat şi discuţii cu directori de companii, la începutul săptămânii trecute.

Noile investiţii străine ar stimula economia Thailandei, care este de aşteptat să crească cu 2,8% în acest an, mai lent decât se prognoza anterior, din cauza exporturilor mai slabe.

Srettha a vorbit recent cu CEO-ul Tesla, Elon Musk, despre sectorul vehiculelor electrice.

Thailanda, al patrulea mare centru de asamblare de automobile din Asia, a oferit stimulente producătorilor de vehicule electrice şi de baterii şi reduceri de taxe cumpărătorilor locali de vehicule electrice, pentru a rămâne un centru auto regional.

Sursa foto: Dreamstime

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *