Tinmar câștigă un contract de 10 milioane euro cu RADIOCOM pentru furnizarea de electricitate

transelectrica, transformator energie, Foto: Transelectrica

Tinmar Energy, grup controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, este câștigătoarea unei licitații organizate de RADIOCOM pentru livrarea unei cantități de 69.000 de MWh de electricitate timp de un an, cu o ofertă de 52 milioane lei, potrivit datelor Bursei Române de Mărfuri. Prețul estimat al licitației fusese inițial estimat de RADIOCOM la 75 milioane lei, adică închiderea licitației s-a făcut la un discount de 30%.

Societatea Națională de Radiocomunicații RADIOCOM asigură difuzare şi transport terestru al programelor radio şi TV. Până la sfârșitul anului 2025, ea asigurară serviciile de broadcasting pentru difuzarea emisiunilor Societății Române de Radiodifuziune, radio-ul național, câștigând o licitație în acest sens cu o ofertă de 310 milioane lei.

Tinmar Energy este unul dintre cei mai mari furnizori de energie din piața clienților corporate, dar are o prezență și pe segmentul consumatorilor casnici. În 2023, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 3,1 miliarde lei și un profit de 310 milioane lei, cu 80 de angajați.

La începutul acestui an, în februarie, ANRE a amendat cu peste 100 milioane euro patru companii, printre care și Tinmar, pentru manipularea pieței de energie electrică. Tinmar Energy a luat cea mai mare parte din amendă – 73 de milioane de euro. Celelalte companii sunt EFT Furnizare, Nova Power & Gas și Freepoint Communities.

Foto: Transelectrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *