Top 10 criptomonede deținute de investitorii din România

Redacția oct. 14, 2021 0 comentarii
Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown

Investitorii individuali din România și-au păstrat încrederea în criptomonede, în ciuda volatilității din ultimul trimestru, arată o analiză a platformei de tranzacționare eToro. Cardano a rămas alegerea numărul unu a investitorilor individuali pe platforma de investiții online în trimestrul al treilea, iar XRP și Bitcoin au completat următoarele două poziții. Bitcoin și-a păstrat locul trei din ultimul trimestru, în timp ce XRP a trecut de pe locul patru în T2 pe locul doi în T3.

Simon Peters, analist al eToro în domeniul pieței criptoactivelor, a comentat: În ultimul trimestru au avut loc multe schimbări pe piața criptoactivelor. Am trecut de la o piață “bull” la una ceva mai circumspectă, cu evoluții precum recenta decizie a Chinei de a interzice tranzacțiile de criptoactive, ceea ce provoacă un anumit grad de incertitudine. Cu toate acestea, am asistat, de asemenea, la evenimente importante, cum ar fi hardfork-ul Alonzo de la Cardano și upgrade-ul de la Londra al Ethereum, care au adăugat funcționalitate și scalabilitate sporite ambelor rețele – ceea ce înseamnă că au fost câteva luni aglomerate atât pentru dezvoltatori, cât și pentru investitori.”

În ciuda hardfork-ului de la Londra, ETH a coborât pe locul al patrulea, de pe poziția a doua în ultimul top din T2, în timp ce Dogecoin și-a păstrat locul al cincilea.

Cele mai deținute criptoactive printre clienții eToro din România, Q3 2021
Poziție

(T3 2021)

Criptoactiv 

 

T2 2021 poziție

 

 

T3 2020

poziție

1Cardano16
2XRP41
3Bitcoin32
4Ethereum23
5Dogecoin5N/A
6TRON612
7Stellar75
8IOTA813
9Ethereum Classic99
10Binance Coin1015

Sursă: eToro

Simon Peters, a concluzionat: În timp ce majoritatea titlurilor din presă au continuat să se concentreze pe BTC, ETH și ADA, de fapt, cele mai mari mișcări pe care le observăm provin de la monedele mai puțin cunoscute. Unii investitori cred în mod clar că dacă dețin token-uri sau monede întregi vor obține mai multe recompense decât dacă dețin o fracțiune de BTC – ceea ce îi determină să investigheze alte alternative.

În cele din urmă, universul criptoactivelor se extinde cu o viteză din ce în ce mai mare, cu tot mai multe monede, token-uri și cazuri de utilizare care apar în permanență. În timp ce unii investitori vor alege să investească în cele mai mari și mai bine consolidate criptoactive de pe piață, nu mă îndoiesc că vom vedea mai mulți care vor căuta să își diversifice portofoliul cu altcoins în viitor”.

Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *