Top cele mai profitabile companii din lume: Gigantul petrolier Saudi Aramco rămâne pe primul loc, urmat de Apple și Microsoft

Aramco 2

Potrivit Forbes Global 2000, compania petrolieră de stat Saudi Aramco este din nou cea mai profitabilă companie din lume, de data aceasta cu un avans mare față de Apple, aflată pe locul al doilea, în condițiile în care prețurile la petrol și gaze au crescut vertiginos ca parte a crizei energetice mondiale în urma invaziei rusești în Ucraina, potrivit Statista.

Există acum trei giganți din domeniul petrolului și gazelor în topul celor mai profitabile 8 companii din lume – față de doar una în 2019.

Saudi Aramco fusese deja prezentată ca fiind cea mai profitabilă companie din lume înainte de a se lista la bursă la sfârșitul anului 2019. Anterior, Apple fusese cea mai profitabilă întreprindere comercială din lume, dar a fost retrogradată pe locul 3 în acel an de către Berkshire Hathaway, ocupanta locului al doilea.

Apple și Microsoft au urcat din nou pe locurile 2 și 3 în 2020, deoarece companiile au beneficiat în mare măsură de pe urma oamenilor care lucrau și socializau online în primele etape ale pandemiei – unde rămân și în 2022.

Deoarece profiturile sunt cunoscute doar pentru companiile listate la bursă sau pentru cele care intenționează să fie listate la bursă, câștigurile unui număr mare de companii din întreaga lume, în special cele de stat, rămân necunoscute și nu sunt incluse în listă.

Cele mai profitabile companii
Sursă: Statista

Comentarii

  1. 3.1. Scrierea cu literă mică
    Se scriu, de regulă, cu litere mic i: după două puncte (în afară de cazurile în care ele precedă vorbirea directă sau un citat):
    Poarta țarinii era deschisă: intră pe ea. Sadoveanu
    3.2. Scrierea cu literă mare la începutul unei comunicări în vorbire directă precedată de două puncte (și de linie de dialog sau de ghilimele):
    Dl. Goe este foarte impacient și, cu ton de comandă, zice încruntat:
    – Mam-mare, de ce nu mai vine? Caragiale
    la începutul unui citat precedat de două puncte (și încadrat, de regulă, între ghilimele):
    Astfel se-ncheia proclamația …, cu acest frumos motto: „Evenimentele mari fac totdeauna să tacă micile pasiuni!” Caragiale
    Faceți corectura.
    Și apropo , la sfârșit se pune punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *