Topul celor mai inovatoare tari din lume: Elvetia și SUA conduc clasamentul, în timp ce Romania ocupă locul 49 din 132 de țări analizate

tehnologie, inovatie Sursa foto: Pixabay

Romania pe locul 49, din 132 de țări analizate, în topul cele mai inovatoare țări din lume, potrivit Indicelui global al inovării 2022 (GII 2022) al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI). Pe primul loc este Elveția, urmată de SUA, Suedia, Marea Britanie, Olanda, Coreea de Sud, Singapore, Germania, Finlanda și Danemarca.

Studiul anual clasifică 132 de economii în funcție de ecosistemele lor de inovare pe baza a 81 de indicatori din surse publice și private internaționale.

Elveția se menține în top pentru al 12-lea an consecutiv, iar Statele Unite urcă pe locul 2. Urmează Suedia, Marea Britanie, Olanda și Coreea de Sud. Canada se află din nou printre primii 15 inovatori globali, urcând pe locul 15. Economiile de top din regiunea Africa de Nord și Asia de Vest sunt Israel (locul 16), Emiratele Arabe Unite (locul 31 și care se apropie din ce în ce mai mult de top 30) și Turcia.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Chile (locul 50) – singura țară din America Latină aflată în top 50 – conduce regiunea America Latină și Caraibe, urmată de Brazilia (locul 54) – un nou venit în top 3 al regiunii – apoi de Mexic (locul 58), Costa Rica ieșind din top 3 al regiunii (locul 68). Columbia (63), Peru (65), Argentina (69) și Republica Dominicană (90) înregistrează creșteri substanțiale în clasament

Economiile cu venituri medii China, Turcia și India continuă să schimbe peisajul inovării. În afară de liderii grupului, China, Bulgaria și Malaezia, Turcia (locul 37) și India (locul 40) sunt celelalte două economii cu venituri medii care au intrat în top 40. Thailanda (locul 43), Mauritius (locul 45), Federația Rusă (locul 47), Vietnam (locul 48) și România (locul 49) se regăsesc în primele 50 de țări, dar numai Mauritius a urcat în clasament în acest an.

În grupul țărilor cu venituri medii, Republica Islamică Iran (locul 53) și Indonezia (locul 75) și-au îmbunătățit considerabil clasamentul, nu numai în acest an, ci și în ultimul deceniu, și se alătură Turciei, Vietnamului și Filipinelor (locul 59), având un potențial din ce în ce mai important de transformare a peisajului mondial al inovării.

În ceea ce privește clasamentul privind economiile cu venituri medii superioare, România se află pe locul 8 din 10 țări: China, Bulgaria, Malaezia, Turcia, Thailanda, Mauritius, Rusia, România, Brazilia și Serbia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.