Topul partenerilor comerciali ai României. Germania, sursa celor mai mai importuri de bunuri, dar și destinația celor mai multe exporturi

containere, transport, import, export

Topul partenerilor comerciali ai României este dominat de Germania, din care țara noastră aduce cele mai mari importuri de bunuri, dar către care trimite de asemenea și cele mai mari exporturi, potrivit datelor Eurostat.

Circa 21% din importurile de bunuri ale României, în valoare de 16,7 miliarde euro, vin din Germania. Italia trimite de asemenea bunuri de 7,2 miliarde euro (9,2%), iar din Ungaria importăm de 5,9 miliarde euro (7%), potrivit datelor Eurostat pentru anul 2020. China se situează abia pe locul patru, România importând bunuri de 5,1 miliarde euro, fiind urmată de Polonia, de unde importăm de 5 miliarde de euro.

În ceea ce privește destinația exporturilor românești, principalele țări sunt: Germania (23%, 14,1 miliarde euro), Italia (11%, 6,7 miliarde euro), Franța (7%, 4,2 miliarde euro), Ungaria (5%, 3,1 miliarde euro) și Polonia (4%, 2,3 miliarde euro).

în 2020, UE a importat mai multe bunuri din China (22% din importurile de bunuri) decât oriunde altundeva și a exportat cel mai mult în Statele Unite (18% din exporturile de bunuri).

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.