Tot mai aproape de prăbușire. Gigantul imobiliar chinez Evergrande a ratat plăți către cel puțin doi dintre cei mai mari creditori

evergrande proiect Sursa foto: Evergrande

Gigantul chinez al imobiliarelor, Evergrande, nu a făcut, până marți seară, plățile datorate până luni către cel puțin doi dintre cei mai mari creditori bancari ai companiei, ceea ce duce dezvoltatorul cu un pas mai aproape de o restructurare a datoriilor, scrie Bloomberg.

Evergrande nu efectuase plățile până marți seara, au spus pentru Bloomberg surse familiarizate cu problema. Băncile se așteptau ca Evergrande să rateze termenul, după ce ministerul chinez al locuințelor le-a spus că compania nu va putea plăti la timp.

Nu este clar dacă băncile vor declara formal Evergrande în stare de nerambursare (default). Unii creditori așteaptă ca dezvoltatorul să propună un plan de prelungire a împrumuturilor înainte de a decide cu privire la următorii pași, au spus sursele. Următorul termen limită pentru Evergrande de plată a datoriilor este joi, când compania va trebui să plătească dobânzi pentru două obligațiuni.

Scăderea numerarului gigantului imobiliar a devenit un subiect cheie pentru investitorii globali. O serie de active riscante au fost vândute luni în întreaga lume, pe fondul temerilor că un colaps al Evergrande ar putea declanșa contagiunea financiară și ar putea reduce creșterea în a doua cea mai mare economie din lume.

Deși mulți observatori din China prezic că Beijingul va lua măsuri pentru a preveni eventualele consecințe ale colapsului Evergrande, tăcerea oficială asupra situației dificile a companiei îi deranjează pe investitori.

Evergrande are o datorie de peste 300 miliarde de dolari.

Citește și: Too big to fail? Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, se confruntă cu două scadențe cruciale pentru viitorul său

Sursa foto: Evergrande

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *