Toyota își va reduce producția cu până la 20% în următoarele trei luni

Redacția mart. 11, 2022 0 comentarii
toyota

Toyota și-a anunțat principalii furnizori că va reduce producția internă cu până la 20% față de planul său anterior pentru trei luni începând cu aprilie, a informat vineri un ziar regional japonez.

Liderul ca volum al pieței auto intenționează să-și reducă producția cu aproximativ 20% în aprilie, cu aproximativ 10% în mai și cu aproximativ 5% în iunie față de planul anterior, a raportat Chubu Keizai Shimbun.

Gigantul japonez a anunțat joia trecută că va suspenda „până la noi ordine” producţia în Rusia cu începere de vineri, precum şi a importurilor în ţară, invocând „întreruperile în lanţul de aprovizionare” legate de conflictul ruso-ucrainean.

Uzina sa din Sankt Petersburg a produs anul trecut 80.000 de vehicule, în principal pentru piaţa locală, şi are „aproximativ 2.600 de angajaţi”, a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Toyota, ale cărei vânzări în Rusia sunt marginale la scara grupului.

„Întreruperile în lanţul de aprovizionare” la care se referă grupul într-un comunicat sunt legate de invadarea Ucrainei de către Moscova şi de sancţiunile internaţionale care au căzut de atunci asupra Rusiei, a confirmat purtătoarea de cuvânt.

Toyota a declarat în comunicatul său că „urmăreşte evoluţiile în curs din Ucraina cu îngrijorare mare pentru siguranţa populaţiei ucrainene” şi „sperând o revenire la pace cât mai curând posibil”.

Sursa foto: Toyota

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *