Transelectrica are un nou director general, pentru patru luni. Gabriel Andronache a fost consilier al fostului premierul PSD Mihai Tudose și ofițer MApN / Soția sa, angajată într-o filială a Transelectrica

Carmen Radu dec. 22, 2021 0 comentarii
energie electrica, curent, retea electrica, stalp

Compania de stat Transelectrica, operatorul rețelei de înaltă tensiune și al sistemului energetic național, are o nouă conducere, potrivit unui anunț la Bursa de Valori București (BVB). Noul director general este Gabriel Andronache, fost ofițer MApN și absolvent al Academiei de Poliție și fost consilier al fostului premier PSD Mihai Tudose. Soția sa apare, potrivit profilului de LinkedIn, drept angajată într-o filială a Transelectrica.

„Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica informează acționarii și investitorii că […] Consiliul de Supraveghere a decis în ședința din data de 22 decembrie 2021 desemnarea, pentru un mandat cu o durată de 4 luni începând cu data de 25.12.2021, în calitatea de membri provizorii ai Directoratului, a următorilor: Gabriel Andronache, Ștefăniță Munteanu, Cătălin-Constantin Nadolu, Marius-Viorel Stanciu și Florin-Cristian Tătaru; alegerea ca Președinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” a domnului Gabriel Andronache”, a transmis compania.

Gabriel Andronache a fost anterior numit, în anul 2017, membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. El a venit pe această poziție după ce a fost consilier al fostului premier PSD Mihai Tudose, potrivit profit.ro. Anterior, el a fost consilier la Biroul de Promovare Economică și Comercială al Ambasadei României de la Paris (septembrie 2015 – iulie 2017), director al cabinetului ministrului Economiei (februarie 2014 – septembrie 2015), președinte al Consiliului de Administrație al Cuprumin și administrator special al producătorului de componente de muniție pentru armament Metrom SA (2014-2015), membru în comisiile de listare la Bursă ale Transgaz, Nuclearelectrica și Romgaz (2013), director de cabinet al ministrului PSD al Energiei Constantin Niță (ianuarie 2013 – februarie 2014), jurist la producătorul de mase plastice UPRUC-POL SA (martie 2010 – ianuarie 2013) și consilier al ministrului pentru IMM-uri, Comerț și Mediul de Afaceri (martie – octombrie 2009).

Andronache deține o licență în științe juridice obținută după absolvirea Academiei de Poliție în 1997, după care a făcut un an de studii postuniversitare la Facultatea de Drept. Mai bine de 11 ani, în perioada august 1997 – septembrie 2008, consilierului premierului Tudose a fost ofițer MapN. În 2014, a absolvit un curs de securitate și bună guvernare la Colegiul Național de Apărare.

Soția sa, Raluca Elena Andronache, a fost membru, în perioada 2015-2017, în Consiliul de Administrație al companiei de stat Teletrans, filiala de servicii IT&C a Transelectrica, dar și funcționar consular la Ambasada României de la Paris. Conform profilului de Linkedin, Raluca Andronache este, din 2018 până în prezent, manager de vânzări al companiei Teletrans, filiala Transelectrica.

Sursa foto: Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *