Transfermarkt: ”Hei, Elon, de ce Twitter?!?!” / Site-ul specializat în transferuri arată că CEO-ul Tesla putea cumpăra în loc de Twitter 15 echipe de fotbal / Printre ele, FC Barcelona, Real Madrid, Liverpool, PSG și Manchester United

G4Media mai 2, 2022 0 comentarii

”Hey Elon, why Twitter?!?!?!”, e mesajul transmis pe Facebook de către ediția britanică a site-ului transfermarkt în care se precizează că Elon Musk putea achiziționa 15 echipe de fotbal de top din Spania, Anglia, Franța, Germania și Italia cu banii dați pentru a controla Twitter.

Cele peste 600 de comentarii analizează această posibilitate, însă marea majoritate susțin că Musk a avut dreptate: ”dacă nu te pricepi, nu te bagi în fotbal. Nu e un business”.

Elon Musk va devenit patronul Twitter în urma unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari.

Twitter a a acceptat astfel acordul de preluare a companiei de către patronul Tesla, cel mai bogat om din lume. Twitter a acceptat să se vândă lui Elon Musk, iar în urma tranzacției, Musk a ajuns la conducerea unei companii cu 217 milioane de utilizatori și cu un rol influent în modelarea agendei politice și mediatice de ambele părți ale Atlanticului.

Tranzacția încheie un ciclu de știri în care directorul general al Tesla și SpaceX a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, i s-a oferit și a refuzat un loc în consiliul de administrație și s-a oferit să cumpere compania – toate acestea în mai puțin de o lună, scrie CNN.

Tranzacția vine după ce Musk a dezvăluit că a obținut o finanțare de 46,5 miliarde de dolari pentru a achiziționa compania. Consiliul de administrație al Twitter s-a reunit duminică pentru a evalua oferta lui Musk.

Musk a declarat pe Twitter, după achiziție: „Sper că și cei mai răi critici ai mei rămân pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”.

Sursa foto: Facebook / Transfermarkt

Citește și: 

Comisia Federală pentru Comerţ din SUA investighează achiziţia de către Elon Musk a participaţiei iniţiale de 9% la Twitter / Se urmărește dacă Musk a cumpărat pachetul de acţiuni pentru a influenţa conducerea Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *