Transgaz, companie exceptată de la „ordonanța austerității”, cumpără 735 de telefoane mobile pentru angajați, din care 80 de iPhone-uri de ultimă generație

transgaz

Monopolul transportului de gaz în România, Transgaz, a scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare de 1,46 milioane lei pentru achiziția de 735 de telefoane mobile ce le sunt necesare angajaților pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Din aceste 735 de telefoane, se admite ca maxim 80 să fie iPhone-uri de ultima generație, al căror preț pe unitate trece lejer de 6.000 de lei, funcție de dotări. Livrarea terminalelor mobile se face în 18 luni. Situația a fost semnalată inițial de HotNews.

Transgaz, ca societate listată la bursă, poate face această achiziție de telefoane mobile de mii de lei bucata pentru că nu este sub efectele „Ordonanței Austerității”, care cere ca entitățile de stat să nu poată cumpăra terminale mai scumpe de 500 de lei bucata.

„Entitatea contractantă intenționează să încheie un acord-cadru având ca obiect „Telefoane mobile” a) numărul sau intervalul în care se va încadra numărul de operatori economici care vor fi parte a acordului-cadru ce urmează să fie încheiat: 1; b) opţiunea de a atribui contractele subsecvente încheierii acordului-cadru fără reluarea competiţiei; c) frecvența de atribuire a contractelor subsecvente: 3 contracte subsecvente pe an; e) estimări ale cantităţilor minime şi maxime care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru, precum şi ale cantităţilor minime şi maxime care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului-cadru: • Cantitatea minimă pe toată durata acordului-cadru este 7 bucăți • Cantitatea maximă pe toată durata acordului-cadru este 735 bucăți”, este descrierea achiziției.

Iată cerințele tehnice pentru iPhone-uri, conform caietului de sarcini

  1. Telefon Tip 1: maxim 15 bucăți

Versiune sistem operare iOS 17

Model procesor Apple A17 Pro Bionic

Memorie internă: minim 512 GB

An de apariție 2023

  1. Telefon Tip 2: maxim 20 bucăți

Versiune sistem operare iOS 17

Model procesor Apple A17 Pro Bionic

Memorie internă: minim 256 GB

An de apariție 2023

  1. Telefon Tip 3: maxim 45 bucăți

Versiune sistem operare iOS 17

Model procesor Apple A16 Pro Bionic

Memorie internă: minim 128 GB

An de apariție 2023

Restul telefoanelor sunt telefoane cu sistem de operare Android 13, dotate cu procesoare: Snapdragon 8 Gen 2, Samsung Exynos 1380 și MediaTek Dimensity 8020.

În „Ordonanța Austerității” adoptată prin asumarea răspunderii de Guvernul Marcel Ciolacu operatorilor economici li se interzice achiziția de telefoane mobile cu prețuri mai mari de 500 de lei/aparat, în timp ce abonamentul lunar nu poate depăși 35 de lei.

În lege se menționează însă că operatorilor economici cu capital majoritar de stat care sunt listați la bursele de valori, cum este și cazul Transgaz, nu li se aplică măsurile de disciplină financiară prevăzute în această lege.

Transgaz a înregistrat venituri de 1,1 miliarde lei, în primele nouă luni ale acestui an, aproape la fel ca anul trecut, dar profitul a scăzut cu 85%, până la 38,6 milioane lei

Sursa foto: Transgaz

Comentarii

  1. Suntem o ‘țară bogată, ne putem permite. Sărăntocii de spanioli pun în vedere închisoare pentru cei foarte bogați, care nu plătesc impozitele cuvenite. Vezi cazul recent al Shakirei.

  2. Sigur cele de ultima generație nu sunt pentru muncitorii de rand.Bietul domn director,jurist,contabil,etc. nu are un salariu suficient de mare pentru a-si cumpăra un asa telefon.Mda!Asta e România!Slava conducătorului “iubit”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *