Transportatorul de mărfuri TTS inaugurează un proiect logistic pentru exporturile ucrainene

Transport Trade Services, TTS Foto: BVB, Facebook

TTS (Transport Trade Services), unul dintre cei mai mari transportatori de mărfuri pe ape interioare din bazinul Dunării, inaugurează un proiect logistic dedicat exporturilor ucrainene, potrivit unui anunț de pe Bursa de Valori București (BVB).

Potrivit companiei, operaționalizarea acestui proiect asigură o creștere importantă a fluxurilor de marfă ucrainene transportate din porturile Reni și Ismail via canalul Dunăre-Marea Neagră până la încărcare pe nave maritime în Portul Constanța, efect al eliminării din lanțul logistic a danelor și spațiilor de depozitare din portul Constanța. Acest lucru este posibil prin utilizarea terminalului de geamanduri al TTS din rada interioară a portului Constanța unde mărfurile sunt transbordate direct din barje în navele maritime.

După mai mult de o lună de pregătiri logistice intense realizate de TTS împreună cu partenerul său ucrainean (producător și exportator de produse agricole), prima navă maritimă cu o capacitate de 31.000 tone a ancorat sâmbătă 2 iulie, transbordul pentru primul convoi de grâu fiind deja realizat, potrivit companiei.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Pregătirea lanțului logistic a presupus organizarea de către partenerul ucrainean, pe de-o parte, a lanțului logistic terestru din depozite până în porturile Reni și Ismail și organizarea transbordului în barje, și, pe de altă parte, reabilitarea de către TTS a complexului de acostare la geamanduri și organizarea mecanismelor de coordonare între toate părțile implicate, incluzând aici administrațiile portuare din Constanța, Reni și Ismail. Întrucât marfa nu atinge uscatul după plecarea din Reni și Ismail și până la încărcarea în navele maritime, factorul critic în acest proiect este coordonarea. Spre deosebire de un lanț logistic standard în care marfa livrată de convoaie este depozitată temporar într-un siloz până la atingerea cantității țintă și abia apoi încărcată în nava maritimă, în lanțul logistic inaugurat de TTS nava maritimă acostează de la început la geamanduri, convoaiele intrând imediat la descărcare într-un ritm constant. Complexitatea proiectului vine tocmai din faptul că aceste convoaie trebuie să livreze marfa ”just-in-time”, fapt care presupune un efort de coordonare pe întreg lanțul de la depozitele din Ucraina până la punctul de încărcare”, spune TTS.

Ce va presupune proiectul

  • Întreaga logistică pe apă – transport pe Dunăre din Ismail și Reni până în portul Constanța Sud la terminalul de geamanduri TTS și operațiunea de descărcare a barjelor direct în nava maritimă cu ajutorul macaralelor plutitoare, este efectuată de un singur grup de companii, TTS, utilizând exclusiv mijloace tehnice proprii. Toate echipamentele – macarale plutitoare si terminalul de geamanduri, sunt proprietatea TTS, flota de barje aparține subsidiarei Navrom, iar operarea in Constanța este asigurată de către subsidiara TTS Operator.
  • Întreaga marfă aparține unui singur exportator ucrainean, partenerul nostru în cadrul proiectului.
  • Pe întregul lanț logistic din Ucraina la încărcarea pe nave maritime în Constanța marfa nu atinge uscatul, întregul lanț logistic operat de TTS desfășurându-se pe ape interioare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: