Transporturile dau undă verde construcției pentru loturile Bragadiru – A1 de pe Autostrada de Centură Bucureşti Sud şi Mihăeşti – Zimbor pe Autostrada Transilvania

A0 Autostrada de Centură Bucureşti Sud Lot 3 Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook 

Ministerul Transporturilor a emis astăzi autorizaţiile de construire pentru lotul 3 al Autostrăzii A0 Centura Bucureşti Sud şi pentru lotul Mihăeşti – Zimbor pe A3 Autostrada Transilvania, a anunţat pe pagina sa de Facebook ministrul Cătălin Drulă.

Pentru lotul 3 al Autostrăzii A0 (tronsonul Bragadiru – A1 – Joiţa) lucrările ar fi trebuit să înceapă chiar de anul trecut, însă antreprenorul Aktor din Grecia a depus cu mare întârziere proiectul tehnic (motiv pentru care a şi fost penalizat), de aceea ministrul Drulă spune că nu va mai accepta întârzieri, referindu-se şi la întârzierea uriaşă de pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda pe care respectivul constructor a promis că îl finalizează până la sfârşitul anului.

„Două dintr-o lovitură. Astăzi am emis autorizații de construire pentru două proiecte care, odată finalizate, vor fi mană cerească pentru zona metropolitană a Bucureștiului și inima Ardealului...Pentru lotul 3, compania elenă care lucrează aici a făcut deja activități de pregătire a terenului (marcarea șantierului, drumuri de acces, arheologie, defrișare, deminare). Voi urmări îndeaproape lucrările și voi face tot ce-mi stă în putere ca proiectul să rămână în grafic. Nu mai accept întârzieri cum s-a întâmplat cu finalizarea peste termenul contractual a proiectului tehnic” a scris Drulă, pe pagina de Facebook..

Tronsonul va cuprinde:

  • 9 pasaje și 4 poduri,
  • un nod rutier la intersecția cu A1,
  • o parcare de scurtă durată și un spațiu de servicii – ambele în oglindă.

Conform contractului, lotul 3 (18 km) va fi finalizat în 2023 – an în care, de altfel, ministrul vrea să deschidă circulația pe întreaga secțiune de sud a A0.

În cazul lotului Mihăeşti – Zimbor (13 km) primul tronson de autostradă din judeţul Sălaj, termenul de finalizare este tot 2023, constructorul UMB lucrând deja pe segmentul învecinat. Astfel, pe Autostrada Transilvania, secţiunile dintre Nădăşelu şi Poarta Sălajului, în total 42 de km. pot fi construite cu finanţare din PNRR.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: