Tranzacție pe piața cărnii. Abatorul Periș își unește forțele cu Grupul Cathedral și preia trei unități de procesare și comercializare a cărnii/ Alin Zamfira intră în acționariatul Abatorul Periș cu o participare de 40%

Abatorul Peris Sursa: Abatorul Peris

Abatorul Periș SA, cel mai mare procesator al porcilor și cărnii de porc din sud-estul țării, anunță preluarea a trei unități regionale de procesare și comercializare a cărnii deținute de antreprenorul Alin Zamfira, arată un comunicat de presă al companiei.

Tranzacția este pe bază de schimb de acțiuni în urma căruia Alin Zamfira intră în acționariatul Abatorul Periș SA cu o participare de 40%, urmând să dețină funcția de Președinte al Consiliului de Administrație. Consiliul Concurenței a fost deja notificat, tranzacția urmând a se finaliza după primirea deciziei.

„Consolidarea industriei este o necesitate în condiții de piață dificile și ne va permite să oferim consumatorilor o gamă largă de preparate cu specific românesc, în completarea produselor ultra-proaspete oferite deja de Abatorul Periș. Urmărim astfel dezvoltarea pe lanțul valoric de procesare performant, pentru a aduce clienților noștri produse românești de cea mai bună calitate”, a declarat Bogdan Grama, Director General Abatorul Periș.

Potrivit comunicatului, Grupul Cathedral și-a început activitatea în anul 2015 din dorința de a aduce în marile lanțuri de magazine produse cu specific românesc. Astăzi, din Grup fac parte două unități specializate de procesare a cărnii, Cathedral Distribution SRL și Policalita SRL, precum și Almado Total Distribution SRL care deține o rețea de 12 magazine specializate în judetele Buzău, Vrancea și Bacău. Afacerea consolidată generează venituri de aproximativ 40 milioane euro pe an, având peste 300 de angajați.

Sursa: Abatorul Peris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *