Trei pensiuni tradiționale unde să petreci sărbătorile de Paște, departe de aglomerația de la oraș

Satul Banului Sursă foto: Satul Banului/ Facebook

România este o țară cu multe destinații frumoase, mai ales pentru cei care vor să petreacă Paștele departe de aglomerația urbană. Economedia vă prezintă trei pensiuni tradiționale unde să mergi de sărbătorile de Paște, în inima naturii.

Satul Banului

Satul Banului
Sursă foto: satulbanului.ro

Pentru cei care își doresc o vacanță departe de agitația de la oraș, pensiunea Satul Banului poate fi locul potrivit mai ales că se descurajează utilizarea telefonului mobil sau internet. Potrivit site-ului pensiunii, turiștii nu vor avea acces la wifi pentru a putea petrece mai mult timp în natură.

„Satul Banului, poarta de intrare pe pitoreasca vale a Provitei, este primul sat dintre cele așezate pe malurile Provitei ce amintește de atmosfera satelor de deal și de munte. Satul Banului este atestat documentar în anul 1526, odată cu Satul Magurenii Stolnicesei. Este cea mai pitorească zonă a comunei Măgureni de astăzi și s-a dezvoltat până în 1897 ca satul Magurenii Banului”, potrivit descrierii de pe site-ul oficial.

Satu Banului

Sursa foto: Satu Banului

În jurul pensiunii sunt o mulțime de obiective turistice de vizitat. Potrivit site-ului oficial, distanța până la cel mai îndepărtat obiectiv este mai mică de 50km și o oră de mers cu mașina. Turiștii pot vizita palate cum ar fi Palatul Drăghici Cantacuzino, Casa memorială Ion Luca Caragiale sau Casa memorială Nicolae Grigorescu. Pe lângă activitățile culturale, turiștii pot să se bucure și de drumeții în natură, plimbări cu bicicleta, echitație sau degustare de țuică.

Pensiunea include camere amenajate în stil tradițional muntenesc: Hambarul cu 3 camere duble, Patulul cu 2 camere duble si Odaia la Tataie, o căsuță cu un mic living cu canapea extensibilă și dormitor.

Satu Banului
Sursă foto: Satu Banului

Nu am reușit să găsim care este prețul în timpul săptămânii, însă pe site-ul companiei este o listă de prețuri pentru perioada de Paște, pentru 3 zile și două persoane:

  • Camera Lisandra 900 euro/ 2 persoane
  • Camera Lina 900 euro/2 persoane
  • Camera Floarea – 800 euro/2 persoane
  • Camera Mamaia de la Vale – 900 euro/ 2 persoane
  • Camera Mamaia din Sus – 900 euro/2 persoane
  • Casuta In Odaie la tataie – 1.200 euro/2 persoane

Conacul lui Maldăr

Conacul lui Maldăr
Sursă foto: conaculmaldar.ro

Domeniul Conacul lui Maldăr este așezat lângă Horezu, la poalele Măgurei Slătioara din Măldarești. „Conacul lui Maldar este o veche culă oltenească, ce pastrează intacte toate detaliile de arhitectură ale acestora: zidurile groase, exteriorul varuit în alb, turnul înalt și scările interioare. Cu un istoric de peste trei secole, culele erau inițial locuințe boierești fortificate, construite pentru apărarea de invaziile turcești – carjaliii și pazvangiii proveniți din raialele de la Dunăre”, potrivit istoricului de pe site-ul companiei.

Turiștii își pot petrece timpul gustând din mâncarea tradițională oltenească. Există și mai multe atracții în apropiere, cum ar fi peștera Muierilor, mănăstirea Hurezi, Cheile Bistriței, după cum arată pe site-ul oficial.

Conacul lui Maldar
Sursa foto: Conacul lui Maldar

Prețul unei camere diferă, în funcție de tipul de cazare: pentru o cameră dublă prețurile pentru o noapte încep de la 80 de euro cu mic dejun inclus, pentru o cameră single prețurile încep de la 60 euro, cu mic dejun inclus și pentru o cameră dublă în regim sigle prețurile încep de la 72 euro, cu mic dejun inclus.

Pensiunea Terrablue

Pensiunea Terra Blue
Sursă foto: Pensiunea Terra Blue/Facebook

Cei care vor să petreacă Paștele în Delta Dunării pot vizita pensiunea Terra Blues. Locația pune la dispoziție 12 camere duble cu terasă proprie și 3 apartamente.

Conform site-ului companiei, prețurile pe două nopți pentru două persoană încep de la 850 de lei și variază în funcție de tipul de cazare.

Turiștii se pot bucura de numeroase activități în spațiul liber, printre care excursii cu barca, plimbări cu bicicleta sau cu caiacul, potrivit site-ului oficial.

Pensiunea Terra Blue
Sursă foto: Pensiunea Terra Blue/Facebook
Pensiunea Terra Blue
Sursa foto: Pensiunea Terra Blue/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *