Turcia atrage în premieră mai mulți turiști decât Spania

Redacția nov. 22, 2021 0 comentarii
Turcia turism Kusadasi

Turcia a atras pentru prima dată mai mulți turiști decât Spania, a declarat ministrul turc al Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, potrivit ziarului Hurriyet Daily News.

Cele mai recente date de la Ministerul Culturii și Turismului au arătat că între ianuarie și septembrie aproape 17,6 milioane de turiști străini au vizitat Turcia, în creștere cu aproximativ 86% față de aceeași perioadă a anului 2020.

Numai în septembrie, sosirile de turiști străini în țară au crescut cu peste 59 la sută pe o bază anuală, ajungând la 3,5 milioane de oameni.

Ersoy a reamintit că țintele privind veniturile din turism și vizitele turistice străine pentru 2021 au fost deja revizuite luna trecută la 22 de miliarde de dolari și, respectiv, 28 de milioane de persoane, față de previziunile inițiale de venituri de 20 de miliarde de dolari și 25 de milioane de vizitatori.

„Activitatea turistică în Turcia merge foarte bine. Veniturile noastre din turism ar putea ajunge chiar la 24 de miliarde de dolari în acest an. Lucrăm îndeaproape cu profesioniștii din turism, muncim din greu”, a spus Ersoy, menționând că cheltuielile pe cap de locuitor ale turiștilor, care au fost de 630 de dolari în 2018, au crescut la 830 de dolari în primele nouă luni ale anului 2021.

Anul trecut, când pandemia de COVID-19 a lovit industria globală de călătorii și turism, Turcia a găzduit 12,7 milioane de vizitatori străini, în timp ce în anul precedent peste 45 de milioane de turişti internaționali au venit în țară.

În 2020, veniturile din turism ale Turciei s-au ridicat la aproximativ 12,1 miliarde de dolari.

Turcia a fost prima națiune din Europa și din alte destinații din apropiere care a venit cu ideea unui „certificat de turism sigur” și a implementat acest program de certificate cu mare succes, a declarat Ersoy membrilor comisiei de buget și planificare a parlamentului.

În semn că Turcia ar putea vedea un sezon turistic mult mai bun anul viitor, se preconizează că aproximativ 650 de nave de croazieră vor aduce 750.000 de vizitatori la Kuşadası, o destinaţie importantă de vacanţă în provincia de vest a Turciei Izmir, pe coasta Mării Egee, în 2022.

Vizitele de croazieră în district au fost oprite din cauza COVID-19, dar după luni de zile primul dintre acele hoteluri plutitoare a ancorat în octombrie.

În lunile noiembrie și decembrie, care în mod normal nu sunt sezonul de vârf, 13 nave de lux vor vizita Kuşadası.

Aproape că nu a existat trafic de nave în port în 2020 din cauza COVID-19, dar unele activități au început spre sfârșitul anului, a declarat Aziz Güngor de la Global Ports Holding.

„Până acum 17 nave de linie au vizitat portul și încă 13 vor ajunge până la sfârșitul anului. Aceasta [reluarea traficului de nave] a venit puțin târziu, dar este încă bună. Restul anului va fi încărcat”, a adăugat el.

Sursa foto: Petru Clej

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *