Turcia și Rusia vor purta discuții cu Ucraina cu privire la criza alimentară

Redacția iun. 22, 2022 0 comentarii
agricultura, combina, lan de grau

Turcia și Rusia au fost de acord să organizeze discuții cu Ucraina, sub egida ONU, în vederea evitării unei crize alimentare globale prin asigurarea trecerii în siguranță a milioane de tone de cereale din țara devastată de război, a anunțat agenția de presă de stat turcă Andalou, citată de Financial Times.

Agenția Anadolu a declarat că discuțiile dintre o delegație turcă și rusă, care au avut loc la Moscova în această săptămână, au fost „constructive și pozitive”.

Publicația a precizat că s-a ajuns la o „înțelegere” potrivit căreia o întâlnire cvadripartită cu oficiali din Ucraina, Rusia, Turcia și ONU va avea loc în următoarele săptămâni.

ONU a avertizat că sute de milioane de oameni riscă „foametea și sărăcia” din cauza penuriei de alimente provocate de războiul din Ucraina și de blocada Rusiei la transporturile de cereale din Marea Neagră.

Cu toate acestea, negocierile au avut dificultăți în a progresa, discuțiile eșuând din cauza refuzului Moscovei de a permite navelor să părăsească principalul port ucrainean Odesa și din cauza temerii Kievului de a se expune unor noi atacuri.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *