Turcii se așteaptă la o creștere cu 50% a numărului turiştilor români în Antalya după eliminarea necesității pașaportului

antalya turcia Photo 100667777 | Antalya © Evgeniy Fesenko | Dreamstime.com

Consulul onorific al României la Antalya, Semih Beken, a declarat că 354.000 de turiști au venit anul trecut în Antalya din România și a apreciat că numărul turiștilor va crește cu 50% odată cu intrarea în vigoare a scutirii de viză, potrivit Rador Radio România.

Beken a declarat corespondentului Agenţiei Anatolia că relațiile bilaterale dintre România și Turcia sunt la un nivel înalt și că aceste legături se regăsesc de mult în spaţiul cultural.

Indicând că România se află pe locul şapte în rândul țărilor care trimit cei mai mulți turiști în Antalya, Beken a spus: „Anul trecut, numărul turiștilor din România a crescut cu 21% față de 2022. Peste 354.000 de turiști români au venit în Antalya în 2023. În primele patru luni ale acestui an, numărul turiștilor veniți din România a crescut cu 34% fata de perioada similară a anului trecut, ajungând la 13.260. Cred că numărul turiștilor va creşte cu cel puțin 50% după decizia privind scutire de viză”.

Afirmând că Antalya este una dintre cele mai importante destinații turistice din lume, Beken a spus: „Turismul nostru nu înseamnă doar hoteluri, ci și turism istoric, de sănătate și sportiv. De asemenea, găzduim turiști veniţi din România şi la congrese”.

Beken a declarat că salută decizia privind scutirea de viză, în baza căreia cetățenii români pot intra în Turcia cu buletinul pentru maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile.

Luarea acestei decizii chiar înainte de începerea verii este foarte importantă, a spus Beken, precizând că “Antalya va fi orașul care va beneficia cel mai mult de scutirea de viză, odată cu modernizarea şi extinderea aeroportului nostru, oferind servicii mai bune și diverse. Această decizie nu ar fi putut veni într-un moment mai bun”.

Preşedintele Asociaţiei Hotelierilor Profesioniști, Hakan Saatçioğlu, a declarat la rândul său că scutirea de vize este foarte importantă pentru turism. „Decizia recentă privind intrările fără viză a crescut numărul rezervărilor de ultim moment, contribuind la dezvoltarea sectorului turismului. Este o oportunitate pentru cetăţenii români şi pentru turism”.

Sursa: HABERLER / Rador Radio România

Photo 100667777 | Antalya © Evgeniy Fesenko | Dreamstime.com

Comentarii

  1. Turcii se așteaptă la o creștere cu 50%….
    Dar litoralul romanesc la ce se mai asteapta?
    Si invers:
    Câți turci intra in Ro veniti din Asia Mică?😡
    Fără pasaport?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *