UBS raportează primul profit trimestrial de la preluarea Credit Suisse

ubs credit suisse dreamstime Foto: Dreamstime

UBS a raportat primul profit trimestrial de la preluarea Credit Suisse, ceea ce a dus la creșterea acțiunilor sale cu 10% marți, în timp ce creditorul elvețian începe să culeagă beneficiile salvării controversate a fostului său rival, scrie Financial Times.

Veniturile mai mari la activitatea de gestionare a averilor și la banca de investiții, precum și câștigurile excepționale, au dus la creșterea profitului net la 1,8 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului, triplu față de suma prognozată de analiști.

Activitatea de gestionare a averilor a fost din nou un motor puternic, atrăgând 27 de miliarde de dolari în active noi nete, deoarece clienții au revenit după ce au retras bani atât de la UBS, cât și de la Credit Suisse, în contextul turbulențelor provocate de salvare.

Veniturile acestei divizii au crescut cu 11% față de trimestrul precedent, ajungând la 6,1 miliarde de dolari. Ca un ecou al performanțelor multor rivali, banca sa de investiții s-a bucurat de un trimestru mai bun, veniturile crescând cu 16%, la 2,8 miliarde de dolari. Veniturile totale au crescut cu 15%, ajungând la 12,7 miliarde de dolari.

Sergio Ermotti, care a fost votat pentru un al doilea mandat de director general pentru a supraveghea preluarea, a declarat că banca este pe cale să își îndeplinească obiectivele de rentabilitate a capitalului pentru 2024, după ce a promis că va răscumpăra acțiuni în valoare de 1 miliard de dolari în acest an.

Cu toate acestea, executivul elvețian a atacat propunerile departamentului elvețian de finanțe care ar crește semnificativ cerințele de capital ale grupului. Ministrul elvețian de finanțe, Karin Keller-Sutter, a sugerat că acest lucru ar putea duce la un capital suplimentar de 15-25 de miliarde de dolari pentru UBS.

Ermotti a declarat marți analiștilor că UBS nu a fost consultată cu privire la aceste propuneri și că nu are nicio idee despre impactul pe care l-ar avea asupra băncii.

Perspectiva unor cerințe de capital mai mari a doborât acțiunile UBS în ultima lună, dar acestea au șters marți o mare parte din pierderi. Acțiunile au crescut cu 10%, la 27,32 franci elvețieni și au urcat cu 56% în ultimul an.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *