Ucraina anunță că se opune cu fermitate oricăror restricții la importurile de cereale impuse de țările vecine

Redacția aug. 28, 2023 8 comentarii
cereale

Ucraina se opune cu fermitate oricăror restricţii la importurile de cereale impuse de ţările vecine, după ce vor expira restricţiile UE, în 15 septembrie, a afirmat luni ministrul de Externe, Dmitro Kuleba, în timpul vizitei la Praga, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În luna mai, Uniunea Europeană a permis Bulgariei, Ungariei, Poloniei, României şi Slovaciei să interzică vânzările interne de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea-soarelui, permiţând în acelaşi timp tranzitul acestor mărfuri pentru export în altă parte. Această interdicţie urmează să expire pe 15 septembrie.

Vineri, ministrul polonez al Agriculturii, Robert Telus, a declarat că Polonia, Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia sprijină extinderea, până la finalul anului, a interzicerii de către UE a importurilor de cereale din Ucraina către acele ţări.

„Sprijinim interzicerea importurilor în ţările noastre până la finalul anului. Vreau să spun, chiar în cazul în care nu se aprobă prelungirea, unele ţări vor introduce propriile lor restricţii. Declaraţia noastră este clară”, a declarat ministrul polonez al Agriculturii, la o conferinţă de presă.

De asemenea, miniştrii Agriculturii din Polonia, Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia au fost de acord să sprijine subvenţiile pentru tranzitul cerealelor şi vor ca alte produse să fie adăugate pe lista interdicţiilor de import, cum ar fi zmeura, în cazul Poloniei, a adăugat el.

Sursă Pixabay

Comentarii

 1. Cui ai mai pasa despre ce vrea Ucraina atâta timp cât fermierii noștri români suferă din cauza cerealelor modificate genetic ale lor.
  Cu siguranță americanii acceptă să își hrănească conaționali pentruca sunt saraci lipiti , dar nu este cazul nostru al romanilor.
  Hai România!

 2. Ce nație deosebită este poporul Ucrainian.
  In anul 2023, Ucraina, șochează prin exprimarea decidenților, practic ei si acum impun.
  Oare acum în anul 2023, ei mai pot folosii termeni
  de impune asupra celor cei îi ajută ?
  Catre minorități au impunere social economică cu japca, datorită mentalității lui Stalin, acum, despre ce vorbim?
  Ei vor în Europa, vor ajutor de la Europa, dar nu doresc condițiile europene de conviețuire la comun.
  Oare decidenții ucrainieni, ce au o istorie mica a acestui popor, ne sunt cu adevărat bun prieteni, buni vecini?
  Istoria spune că o țară a mai primit armament performant, după care a întors armele către cel ce la hrănit.
  Afisarea lor in media exprima un interes murdar, asumat doar pentru interes propriu.
  Sunt genul de fapturi ce va mușcă mâna ce a fost întinsă pentru a ajuta.
  Decidenții lor nu au o viziune comună la nivel european, acest fapt este observat în fiecare discurs politic emis de către ei.

 3. Toată Europa i-a oblojit, le-a primit fugarii, i-a cazat gratis, le-a dat hrană gratis, ajutoare gratis, iar acum ei urlă. În blocul de lângă mine stau 2 familii de ucraineni, una are BMW 740 LI, iar cealaltă BMW X7. Sărmanii…
  Ia să nu le mai dea Europa arme, să vezi ce mielușei devin.

 4. sa si impuna conditiile la ei !!!
  camioanele care tranziteaza tara platesc taxe ?!

  ce face statul roman cu taxele ?
  nu am vazut drumuri reparate, centura/centurile sunt valuri…..

 5. Niste rusnaci penibili ar fi mare greseala sa bagi calul troian rusnac in EU si Nato . Sa speram ca raman cu un conflict inghetat sa nu poata intra nici in NATO nici in EU.
  Romania este condusa de niste corupti manevrabili usor de controlat de asta nu au nici o obiectie nu negociaza nimic pentru fratii nostrii din Bucovina. E o laditate sa ganfim ca asta e situatia cu teritoriile ocupate si sa uitam abandonam fratii nostrii din Bucovina ocupata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *