Ucraina plănuieşte noi rute de export pe Dunăre, inclusiv prin Galați sau Constanța

chilia veche delta dunarii dunare barci vapor tulcea cereale ucraina sursa foto: Andreea Pavel/ G4Media

Compania Ucraineană de Navigație pe Dunăre (UDP) propune ca, în contextul blocării frontierei poloneze, mărfurile exportate în țările UE cu ajutorul camioanelor să fie transportate pe cale fluvială – potrivit Ministerului Infrastructurii de la Kiev, scrie Rador Radio România.

Instituţia precizează că transportul fluvial – efectuat doar cu flota UDP – poate fi o alternativă pentru 2-5 mii de camioane. Potrivit serviciului de presă al ministerului, UDP are în vedere trei rute pentru caravane de containere.

Este vorba despre Ucraina-Galaţi, cea mai rapidă rută de transfer de mărfuri peste granița de vest către țările UE. Pe aici, s-ar putea face lunar între cinci şi şapte deplasări spre Galați. Termenul de livrare a containerelor ar fi de doar câteva zile.

O altă rută este Ucraina-Regensburg, pe unde ar urma să fie livrate mărfuri în Germania. În acest caz, durata traseului este mai mare decât în ​​cazul transporturilor către Galați.

A treia rută este Ucraina-Constanţa – către unul dintre cele mai mari porturi maritime europene, cu posibilitatea de a exporta în continuare în orice punct al lumii.

sursa foto: Andreea Pavel/ G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *