UiPath, ”unicornul” fondat de antreprenori români, ar putea fi evaluată la peste 25 de miliarde de dolari după oferta publică inițială din SUA

Elena Deacu apr. 12, 2021 0 comentarii
Daniel Dines, UiPath

UiPath, cel mai valoros startup din IT pornit din România, ar putea fi evaluată la peste 25 miliarde de dolari, după ce la oferta publică inițială (IPO) din Statele Unite compania a setat prețul acțiunilor la o valoare cuprinsă între 43 și 50 de dolari, scriu Reuters și Seeking Alpha.

Compania cu sediul în New York intenționează să vândă 21,3 milioane de acțiuni la un preț cuprins între 43 și 50 de dolari pe acțiune.

La acest nivel, compania va avea o capitalizare de piață de aproximativ 25,4 miliarde de dolari, dacă prețul IPO va fi stabilit la 50 dolari pe acțiune.

UiPath a fost evaluată la 35 de miliarde de dolari în timpul unei runde de finanțare la începutul acestui an.

Compania își va lista acțiunile la Bursa de Valori din New York sub simbolul „PATH”. Morgan Stanley și JP Morgan sunt principalii investitori care subscriu oferta.

UiPath folosește inteligență artificială și cod pentru a ajuta corporațiile și agențiile guvernamentale să automatizeze sarcini repetitive și de rutină în domenii precum contabilitate și resurse umane, un serviciu care a câștigat popularitate în timpul pandemiei COVID-19.

Înființată în 2005 în România de fostul oficial Microsoft Daniel Dines și Marius Tirca, compania a raportat o creștere a veniturilor în timpul crizei coronavirus.

Sursa foto: Facebook/Daniel Dines

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *