Un comunicat fals atribuit Walmart a determinat aprecierea temporară a criptomonedei Litecoin cu 30%

Cotatie Litecoin

Un comunicat fals care anunța un parteneriat între gigantul supermarketurilor Walmart și Litecoin a contribuit temporar la creșterea cotației criptomonedei cu circa 30%, potrivit Le Figaro.

Difuzat pe un site care este folosit în mod frecvent de ziariștii specializați în finanțe, GlobeNewswire, documentul părea a fi un comunicat obișnuit și includea chiar și un citat al directorului grupului american. Acesta nu era însă publicat și pe site-ul de comunicate folosit în mod curent de Walmart.

Preluat de mai multe ziare, anunțul a determinat o reacție imediată pe bursa monedelor virtuale, iar cotația Litecoin a crescut în câteva minute de la 175 la 230 de dolari. Dar comunicatul era fals. Un purtător de cuvânt al Walmart a confirmat pentru AFP că informația nu provine de la serviciile sale de comunicare. Pe GlobeNewswire, informația a fost înlocuită cu un mesaj care invita ziariștii și „alți actori” să „nu țină cont” de datele vehiculate.

Contul Litecoin pe Twitter, care, potrivit mai multor ziare, a distribuit anunțul înainte de a-l suprima, trimitea către un tweet al fundației Litecoin, care afirma că nu a încheiat un parteneriat cu Walmart. Cursul Litecoin a coborât rapid și evolua ieri la același nivel ca închiderea precedentă, de ciirca 179 de dolari. Marți, cotația evolua în jur de 177 de dolari.

captura coinmarketcap.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *