Un fost angajat al Facebook acuză compania că s-a folosit de smartphone-urile utilizatorilor, fără ştiinţa acestora, pentru a testa funcţii noi

facebook Foto: Pexels

Facebook s-a folosit de smartphone-urile utilizatorilor, fără ştiinţa acestora, pentru a testa funcţii noi ale platformei sale de socializare, potrivit unui fost angajat al companiei, care susţine că a fost concediat pentru că a refuzat să se conformeze acestei practici, relatează publicaţia MacWorld, conform News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Dacă aţi observat vreodată că bateria s se descarcă anormal de repede în timp ce utilizaţi aplicaţia Facebook sau Messenger pe telfoane, s-ar putea să nu fie o coincidenţă.

Potrivit unui fost angajat al Meta, compania are capacitatea de a consuma în secret bateriile telefoanelor cu sisteme Android şi iPhone ale utilizatorilor, ca parte a testării interne a aplicaţiei.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Într-un interviu pentru The New York Post, George Hayward susţine că a fost concediat în noiembrie anul trecut pentru că a refuzat să participe la ”testări negative” în timp ce lucra la aplicaţia Messanger.

Potrivit QASource, testarea negativă le permite dezvoltatorilor ”să compare rezultatul aşteptat cu rezultatul incorect”, dezvăluind modul în care o aplicaţie răspunde la datele nevalide.

În cazul Facebook, testarea negativă ar putea fi folosită pentru a vedea cum funcţionează anumite funcţii sau cât de repede se încarcă mesajele atunci când bateriile sunt descărcate mai repede decât era de aşteptat.

Hayward, care a intentat un proces, dar ulterior l-a retras din cauza unei cerinţe de arbitraj, spune că practica ”ar putea dăuna cuiva”, epuizându-i bateria fără avertisment. H

ayward nu spune câţi oameni ar fi putut fi afectaţi de testarea negativă sau dacă testarea Messenger a ieşit vreodată din stadiul beta.

Cu toate acestea, Hayward a declarat pentru publicaţia Post că i s-a dat un document intern de instruire intitulat ”Cum să desfăşoare teste negative bine gândite”, care includea exemple de experimente de descărcare a bateriei în curs de desfăşurare.

Apoi susţine că a fost concediat după ce a lucrat timp de trei ani în companie pentru că a refuzat să participe la testare.

Aplicaţiile Facebook au fost acuzate de mult timp că au cauzat consumarea bateriei iPhone-urilor.

Nu este clar care sunt următorii paşi în proces sau dacă Facebook va fi obligată să răspundă. Avocatul lui Hayward afirmă că clientul său susţine acuzaţiile de practică ”clar ilegală”.