Un fost muncitor necalificat, cu facultatea terminată la 52 de ani, fără experiență, a fost numit șeful Loteriei Române. El a condus în trecut Compania de Străzi înființată de Firea

loterie Sursa foto: Pixabay

Bogdan Pătru (62 de ani) a fost numit director general al Companiei Naționale Loteria Română, în locul lui Vlad Cristian Soare, potrivit informațiilor G4Media. Numirea a fost făcută de ministrul Economiei, Florin Spătaru (PSD), care controlează compania.

Potrivit informațiilor Economedia, numirea lui Bogdan Pătru are legătură cu industria ”păcănelelor” din România.

Pătru a fost, până acum un an, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București, una din celebrele 22 de companii înființate de fostul primar al Bucureștiului Gabriela Firea și printre puținele care au rămas încă în activitate. Potrivit CV-ului său, el a fost muncitor necalificat la începutul carierei și a temrinat o facultate economică la 52 de ani.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Loteria Națională, una dintre cele mai profitabile companii ale statului român, este în subordinea Ministerului Economiei, acum condus de pesedistul Florin Spătaru. Directorul general este numit de CA-ul companiei, la propunerea acționarului majoritar – ME.

CA-ul Loteriei este format din mai mulți membri cu mandat interimat, astfel: Daniela Nicolescu, din partea PNL, Elena Petrașcu, numită la propunerea PSD, Cristina Arghir, cumnata primarului Robert Negoiță de la Sectorul 3, Ioana Maria Tîra, care lucrează ca economist în LN din 2009 și a trecut și ea prin CA-ul unor companii municipale, și Monica Ion, fostă șefă de cabinet al premierului PSD Sorin Grindeanu, care este în prezent ministru al Transporturilor.

Noul director general a fost, între 2018 și februarie 2021, președinte al companiei municipale CMSPPB, de unde încasa lunar, potrivit declarațiilor de avere publicate atunci, circa 4.000 de lei net lunar. În mandatul lui, compania a beneficiat de alocări, prin împrumut, de zeci de milioane de euro de la Primăria Capitalei, unde edil era Gabriela Firea. Viziunea declarată a lui Firea era ca CMSPPB să fie compania care lucrează pe străzile Bucureștiului, la prețuri mai bune și la o calitate mai mare decât societățile private. Încredințarea contractelor se făcea fin direct, prin Administrația Străzilor, fie prin intermediul altor companii municipale. Spre exemplu, Trustul de Clădiri Municipale, titularul celor mai mari proiecte noi ale Bucureștiului, cum ar fi Prelungire Ghencea, Pasaj Ghica sau Sala Polivalentă. Compania și-a cumpărat un impresionant parc nou de utilaje și achiziționase și o stație de betoane lângă București. Apoi, Gabriela Firea a pierdut alegerile pentru un nou mandat de prima, problemele au început să se adune pentru CMSPPB, procese de la furnizori neplătitți și angajați ce nu-și luau salariile, și a intrat, până la urmă, și în insolvență. Administrator este acum Prime Insolv Practice SPRL, care se ocupă de plata datoriilor recunoscute de peste 14 milioane lei.

Potrivit CV-ului, înainte de a fi președinte la CMSPPB, Bogdan Pătru s-a ocupat, aproape exclusiv, de consultanță imobiliară, având o firmă de profil. Între 1994 și 1999 îl găsim partener într-o firmă de import de televizoare și, mai înainte, șef de birou la Electronica Pipera. El a început cariera ca muncitor necalificat, iar în 20012, la 52 de ani, a terminat o facultate din ASE.

Conform declarației sale de avere de anul trecut, când încă era președinte la CMSPPB, el are mai multe terenuri în Ilfov, un apartament și două autovehicule. Nu declară vreun cont bancar.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. econmedia.ro va invit sa luati legatura cu angajatii de la sediul central bucuresti sa-i intrebati cati bani au de primit din salarii (“una din cele mai profitabile companii ale statului” cateva luni nu a platit salarii (zero) si in unele doar o parte, de la primul “look down” din romania si pana acum. Angajatii fac plangeri in dreapta stanga nimeni nu se baga!!!!

  2. Jucați la loteria PSD dragi români, plătiți taxa pe prostie, cum se mai numește cumpărarea unui bilet la loto.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.