Un magnat australian cere creșterea șomajului, astfel încât angajații să fie recunoscători că au locuri de muncă/ El a devenit celebru când a spus că tinerii nu își permit locuințe pentru că dau banii pe pâine prăjită cu avocado

tim gurner Sursa foto: LinkedIn/Tim Gurner

Unul dintre cei mai bogați oameni din Australia a stârnit o reacție globală după ce a spus că șomajul ar trebui să crească foarte mult pentru a le reaminti muncitorilor aroganți de locul lor, scrie BBC.

“Trebuie să vedem durere în economie”, a declarat Tim Gurner, proprietarul unei săli de sport devenit magnat al imobiliarelor.

El a sugerat în urmă cu câțiva ani că tinerii nu-și pot permite case pentru că dau prea mulți bani pe pâine prăjită cu avocado.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Înregistrarea video a comentariilor sale a devenit virală, atrăgând peste 23 de milioane de vizualizări și critici puternice pe internet.

Vorbind în timpul unui summit imobiliar din această săptămână, bărbatul de 41 de ani a spus că pandemia Covid-19 a schimbat în rău atitudinea angajaților și etica muncii – dând ca exemplu constructorii.

El a susținut că această schimbare are un impact asupra productivității în sector, care – combinată cu reglementări mai dure – alimentează deficitul de locuințe din Australia.

El a propus ca rata actuală a șomajului din Australia, de 3,7%, să crească cu 40-50% pentru a reduce “aroganța de pe piața muncii”. Astfel, peste 200.000 de persoane și-ar pierde locurile de muncă.

“A avut loc o schimbare sistematică în care angajații simt că angajatorul este extrem de norocos că îi are”, a spus Gurner.

“Trebuie să le reamintim oamenilor că lucrează pentru angajator, nu invers”.

Comentariile sale vin într-un moment în care multe companii se luptă cu personalul pe teme precum munca la distanță și salariile.

Schimbarea atitudinii față de angajare este, de asemenea, un subiect de discuție pe scară largă pe rețelele de socializare, dând naștere la hashtag-uri precum “quiet quitting”, un termen menit să surprindă decizia de a nu mai face eforturi suplimentare pentru șefi; și “lazy-girl jobs”, care se referă la posturile bine plătite și flexibile care oferă un echilibru mai mare între viața profesională și cea privată.

Comentariile lui Gurner, care au fost împărtășite de Australian Financial Review (AFR), care a găzduit summitul, au atras critici pe platforme de socializare precum X (fostul Twitter), TikTok și LinkedIn.

De asemenea, acestea au fost condamnate de parlamentari australieni de pe toate eșaloanele politice. Deputatul laburist Jerome Laxale a declarat că sunt “comentarii pe care le-ai asocia cu un super-răufăcător din desene animate”, în timp ce deputatul liberal Keith Wolahan a spus că acestea “nu ar putea fi mai nepotrivite”.

“Pierderea unui loc de muncă nu este un număr. Aceasta îi vede pe oameni pe străzi și dependenți de băncile de alimente”, a declarat dl Wolahan pentru AFR.

Deputatul american Alexandria Ocasio-Cortez l-a criticat, de asemenea, pe mogulul imobiliar.

“Reamintesc că marii directori executivi și-au mărit atât de mult propriile salarii încât raportul dintre salariile directorilor executivi și cele ale muncitorilor se află acum la unele dintre cele mai ridicate niveluri înregistrate vreodată”, a scris ea pe X.

Dar alții – precum președintele Consiliului Minerale din Australia, Andrew Michelmore – i-au luat apărarea.

“Angajații s-au obișnuit să câștige aceeași sumă de bani, dar să nu muncească la fel de mult”, a declarat Michelmore pentru AFR.

Gurner este CEO și fondator al Gurner Group și are o avere estimată la 929 milioane de dolari australieni (479 milioane de lire sterline; 598 milioane de dolari).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Sa i se confiste toata averea si savtraiasca si el cu paine prajita si avocado. Ticalosul! Trebuie sa-i multumim ca ne da de munca. Nu spue cat a furat el. Siktir!

  2. Conu’ Tim, cand intra dracu-n tine nu mai esti stapan pe vorbele ce le scoti din gura. Ca mai toti afaceristii mari/magnati/moguli/Mafioti care dau “lectii”.
    Imi aduci aminte de magnatul roman, mogulul petrolului si Mafiotul Patriciu care ne invata la tv cum sa ne platim taxele si impozitele iar el facea “afaceri”.
    Si se vede treaba ca a avut de platit de s-a uscat in 6 luni, Dumnezeu sa-l ierte. Praful s-a ales de “averea” lui.
    Te pomenesti ca ai invatat de la el, si ca el cati altii !

  3. Să-i transmită “magnatului” că nu mai există sclavi. Cei care se consideră sclavi nu au decât să-i mulțumească pentru locurile de muncă…

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.