Un nou unicorn cu origini românești. Un startup de securitate a datelor fondat de trei români și doi ucraineni a atins o evaluare de 1 miliard de dolari, după ce a atras o finanțare de 100 de milioane de dolari

Fondatori Cyberhaven

Cyberhaven, un startup de securitate a datelor din Silicon Valley, care a fost fondat de trei români și doi ucraineni, a atras o finanțare în valoare de 100 de milioane de dolari, care evaluează compania la 1 miliard de dolari. Compania devine, așadar, un unicorn, încă unul cu origini românești după UiPath.

Compania cu sediul în Palo Alto a declarat că seria D a fost furnizată de StepStone, Schroders și Industry Ventures și ridică suma totală strânsă la 250 de milioane de dolari.

Cyberhaven și investitorii săi mizează mult pe o platformă de detectare a datelor și de răspuns concepută pentru a ajuta organizațiile să urmărească și să protejeze datele sensibile. Compania prezintă un produs bazat pe inteligență artificială care poate ajuta clienții să oprească exfiltrarea datelor, să înțeleagă fluxurile de date, să instruiască utilizatorii cu privire la comportamentele riscante în timp real și să accelereze investigațiile interne.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Portofoliul Cyberhaven include, de asemenea, un agent autonom de inteligență artificială conceput pentru a combate riscurile interne.

Abordarea companiei se axează pe „genealogia datelor”, o metodă care cartografiază traseul datelor într-o organizație, oferind informații în timp real despre originea, transformarea și fluxul datelor corporative.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Investitorul principal StepStone a comparat tehnologia Cyberhaven cu crearea categoriei EDR (Endpoint Detection and Response) pentru a înlocui software-ul antivirus învechit.

„La fel cum EDR a revoluționat securitatea punctelor finale prin concentrarea pe comportament mai degrabă decât pe semnături, abordarea Cyberhaven Data Detection and Response redefinește securitatea datelor prin aplicarea analizei comportamentale bazate pe inteligență artificială la date”, a declarat Seyonne Kang, partener StepStone.

Cyberhaven a declarat că planul este de a utiliza noua finanțare pentru dezvoltarea produselor, extinderea pieței și achiziții specifice.

Povestea Cyberhaven 

Cyberhaven a fost înființat în 2016 de de 5 doctoranzi, dintre care trei români, Cristian Zamfir, Radu Banabic și George Candea, și doi ucraineni, Vitaly Chipounov și Volodymyr Kuznetsov.

În 2016, pentru prima dată în istorie, FBI a recunoscut public că nu poate sparge un iPhone. Bineînțeles, securitatea iPhone-ului era în avans (și bineînțeles că FBI-ul l-a spart în cele din urmă). Dar pentru Cyberhaven, acest eveniment s-a adăugat la dovezile din ce în ce mai numeroase că industria IT era în sfârșit pe drumul cel bun pentru a face hacking-ul bunurilor IT atât de dificil – și atât de costisitor – încât atât infractorii cibernetici ocazionali, cât și cei profesioniști vor fi forțați să caute alte modalități de acces.

Echipa fondatoare a Cyberhaven a jucat un rol în a face software-ul mai greu de spart. „Pe parcursul ultimului deceniu, am fost ocupați să construim software care elimină complet unele dintre cele mai importante vulnerabilități de securitate din sistemele pe care le folosim zilnic. Software-ul nostru face acum parte din lanțul de instrumente pe care Apple, Google și alții îl folosesc pentru a-și compila aplicațiile și a le face mult mai greu de piratat. Soluțiile noastre includ instrumente pentru a face aplicațiile mai ușor de testat din punct de vedere al securității, o platformă care găsește singură vulnerabilitățile de securitate și multe altele. Această muncă a dus la numeroase premii și la o recunoaștere puternică din partea industriei – inclusiv burse de la Google, Intel, IBM și Microsoft. Cea mai satisfăcătoare dintre toate a fost să vedem tehnologia noastră în uz”, transmit fondatorii.

Fondatorii au înființat startup-ul la Lausanne în Elveţia, apoi s-au mutat la Boston, iar acum este localizat în Palo Alto.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.