Un PSD-ist băcăuan care vrea abandonarea Autostrăzii Târgu Mureș – Iași și înlocuirea cu autostrada Bacău – Brașov, numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor

Protest A8, autostrada moldova

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit miercuri secretar de stat la Ministerul Transporturilor pe Constantin Gabriel Bunduc (PSD Bacău), potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Bunduc (40 de ani), absolvent de drept, fost subaltern al baronului PSD Dragoș Benea la Consiliul Județean Bacău, a anunțat că prioritatea lui este autostrada Bacău – Brașov, în detrimentul autostrăzii Târgu Mureș – Iași, care are deja finanțare aprobată prin PNRR.

„Prioritatea mea este Autostrada A13 Bacău – Brașov, fiind singura fezabilă pentru trecerea Carpaților, în opinia mea, de om care a lucrat cu fonduri europene, a colaborat cu Jaspers și Uniunea Europeană. Cred că A13 e prima care poate fi finanțată din fonduri europene”, a declarat Bunduc pentru Ziarul de Bacău în urmă cu o săptămână.

În acest moment, Autostrada A13 Bacău – Brașov este în proiectare din 2020 (termen de finalizare 2023), în timp ce autostrada Târgu Mureș – Iași are finanțare aprobată prin PNRR pentru execuția ,,capetelor” de lângă Târgu Mureș și Târgu Neamț..

Societatea civilă a reacționat față de posibila numire. Asociația Moldova Vrea Autostradă a trimis o scrisoare către Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Sorin Grindeanu în care a solicitat ca Bunduc să nu fie numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Asociația susține într-un comunicat de presă că acesta a făcut dovada apartenenței la un grup de interese care vrea să oprească proiectul Autostrăzii Târgu Mureș – Iași.

Sursa foto: Împreună pentru Moldova

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.