Un record de americani au demisionat 2021. Doar în luna decembrie, 4,3 milioane de angajați au părăsit locul de muncă

Redacția feb. 1, 2022 0 comentarii
angajat, stres, demisie

Anul trecut a fost unul istoric pentru piața muncii din SUA. Un număr record de angajați au demisionat. În decembrie anul trecut, 4,3 milioane de americani au demisionat, în scădere ușor față de recordul de 4,5 milioane din noiembrie, scrie CNN.

În timp ce milioane de angajați au părăsit locurile de muncă pentru mai multe bonusuri în numerar, salarii mai bune sau beneficii mai bune, oamenii au părăsit și piața muncii pentru a avea grijă de copii sau rude în vârstă în timpul pandemiei. În același timp, persoanele vârstnice s-au pensionat devreme.

Chiar dacă un număr record de persoane au demisionat anul trecut, piața muncii din SUA a înregistrat totuși un câștig de angajare de 6,4 milioane.

În total, 75,3 milioane de lucrători au fost angajați, în timp ce 68,9 milioane au demisionat, au fost disponibilizați sau concediați. Dintre aceste plecări, 47,4 milioane au fost renunțări voluntare.

Numărul de locuri de muncă deschise a fost de 10,9 milioane în decembrie, comparativ cu cele 11,1 milioane înregistrate în iulie.

Sursa foto: Pexels / Karolina Grabowska

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.