Un singur bilet de tren pentru mai mulți operatori: Autoritatea pentru Reformă Feroviară lansează biletul de tren integrat. De la Bârlad la Zărnești călătorii trebuie să cumpere două sau trei bilete de la operatori diferiți

tren cfr calatori

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) urmează să lanseze luna aceasta biletul de tren integrat, o facilitate care va permite călătorilor să cumpere un singur bilet pentru o rută pe care circulă doi sau trei operatori feroviari. Sistemul a fost în teste luna trecută, iar în martie ar trebui să devină și operațional în „mersul trenurilor” – sistemul infofer.ro, potrivit promisiunilor președintelui ARF, Ștefan Roșeanu. Sistemul informatic pentru emiterea biletelor integrate va permite călătorilor să cumpere un singur bilet pe o rută precum Bârlad-Zărnești pe care o deservesc doi operatori sau chiar trei operatori, CFR Călători – operatorul de stat, pentru traseul până la Brașov, respectiv operatorul privat – Regio Călători, de la Brașov la Zărnești.

„De la Bârlad la Zărneşti nu poţi să mai mergi astăzi doar cu CFR Călători. Ai cel puţin doi operatori: CFR Călători şi Regio Călători. În unele situaţii poţi să mai şi un al treilea, Transferoviar – şi exemplele acestea pot să continue. Ca să mergi la Târnăveni, de asemenea, nu poţi să mergi doar cu CFR Călători sau doar cu Regio Călători care deserveşte Blaj-Târnăveni și atunci este problemă astăzi să ştii cu ce operator sau ce operator este pe linia respectivă, să te duci pe site-ul lui, da este o chestie care este total anapoda. Și dacă mergem cu avionul mergem la agenție sau pe site-uri care agreghează informația. Acest lucru îl finalizăm în aceste zile, cu colegii noştri de la Informatică Feroviară – şi îl vom lansa în faza de test luna aceasta şi de luna viitoare (n.r martie) va fi sigur funcţional – să poţi să cumperi un bilet pentru mai mulţi operatori sau pentru unul singur, în funcţie de ce ofertă ai pe ruta respectivă”, afirmă Ștefan Roșeanu.

Astfel, pentru data de miercuri, 8 martie, pe site-ul oficial infofer.ro (Mersul Trenurilor) o călătorie de la Bârlad la Zărnești cu plecarea la 00.42 este deservită de CFR Călători și Regio Călători în timp ce următorul traseul, de la ora 03, este operat de trei transportatori: Transferoviar, CFR Călători și RegioCălători.

Comentarii

 1. Excepțional!
  Cati călători din Bârlad vor sa plece la ora 0,40 , sa circule noaptea, sa schimbe Trei trenuri ca sa ajunga dupaă 8 sau 8 ore la Zarnesti?
  😵
  Nu e un film horror?
  Mai stai si o oră in Brasov.
  Ce studii de fezabilitate s-au făcut ca sa vezi din F35 o asemenea prostie?
  😂😂
  Exista un public țintă la Bârlad care umple trenurile de Zarnesti?
  😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *