Un startup din Germania cere aprobarea autorităților europene pentru a vinde carne cultivată în laborator

carne laborator Sursa foto: Dreamstime

Pentru prima dată, un producător cere undă verde autorității europene pentru alimente pentru a comercializa carne cultivată în laborator. Cu toate acestea, aprobarea ar putea să treneze ani de zile, scrie publicația Retail Detail.

Solicitantul este startup-ul german The Cultivated B, filiala de carne cultivată a Infamily Foods, un producător de produse din carne sustenabilă și de produse hibride din carne și legume din Renania de Nord-Westfalia. Producătorul dorește să obțină undă verde pentru a comercializa un produs pe bază de carne cultivată și proteine vegetale, asemănător unui hot dog, relatează Lebensmittel Zeitung.

Este prima companie din lume care a înregistrat un produs din carne cultivată la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Deoarece carnea de cultură intră sub incidența Regulamentului Uniunii Europene privind alimentele noi, produsul trebuie să treacă printr-un proces de aprobare riguros care va dura cel puțin 18 luni și posibil chiar mai mulți ani.

Analize Economedia

economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

În Statele Unite, doi producători au obținut deja recent autorizația de a comercializa carne celulară din laborator. Comercializarea cărnii cultivate a fost autorizată și în Singapore.

La nivel internațional, așteptările pentru această nouă categorie de produse sunt mari, deoarece carnea de cultură este prietenoasă cu animalele, curată, sigură și durabilă: în comparație cu creșterea tradițională a animalelor, producția ar emite cu 80% până la 90% mai puține gaze cu efect de seră, ar folosi cu 45% mai puțină energie, cu 90% mai puțină apă și cu 99% mai puțin teren. Cu toate acestea, există încă multe obstacole tehnologice și financiare care trebuie depășite înainte de a ajunge pe piață pe scară largă.