Un tren de Otopeni transportă în medie 14 călători pe zi, deși are capacitate de 70 sau 110 de călători

tren, cfr, aeroportul otopeni Sursa foto: G4

Trenul care face legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti transportă zilnic 1.000 de oameni pe zi, a anunțat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Un singur tren transportă astfel în medie 14 călători, în contextul în care pe această rută circulă zilnic 72 de trenuri, cu capacitate de 70 de locuri sau de 110 locuri.

„Cifra zilei care ne bucură: t. Și continuă să crească, pe măsură ce revenim la normalitate și oamenii află de această opțiune: 1) convenabilă – stația de tren este chiar la ieșirea din terminalul Sosiri Internaționale; 2) ieftină – 4 lei/călătorie; 3) rapidă – 20-25 de minute; 4) comodă – trenuri curate, legături multiple de la Gara de Nord. E o creștere semnificativă și vine în contextul unei reveniri a traficului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă – 17.000 pasageri/zi, media ultimei săptămâni. Suntem încă departe de perioada ante-pandemie (38% față de perioada similară a anului 2019)”, a scris ministrul, pe Facebook.

Legătura directă între Gara de Nord şi Aeroport este asigurată pe relaţia Bucureşti Nord – Mogoşoaia – Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti (şi retur) de 72 de trenuri (36 de perechi). Capacitatea unui tren poate fi de 70 de locuri sau de 110 de locuri, în funcție de configurație.

Creșterea numărului mediu de călători vine în contextul în care suporterii care deţin bilete la meciurile campionatului UEFA EURO 2020, valabile în ziua meciului până la ora 23:59 şi în ziua următoare, personalul acreditat UEFA – voluntari şi mass-media – beneficiază de gratuitate la transportul cu metroul, precum şi pe linia de cale ferată Bucureşti-Otopeni, pe toată perioada desfăşurării turneului la Bucureşti.

Sursa foto: G4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *