Ungaria ar putea menține cota preferențială de TVA de 5% pentru construcția de locuințe până la 31 decembrie 2028

deak ferenc bancnota ungaria forint bani maghiari sursa foto: Pixabay

Aplicarea cotei preferenţiale de TVA de 5% pentru construcţia de locuinţe în Ungaria, care a fost extinsă în următorii doi ani, ar putea fi menţinută până la 31 decembrie 2028, cu condiţia ca până în 2024 să înceapă construirea locuinţei, a anunţat marţi ministrul de Finanţe, Mihaly Varga, transmite MTI, citat de Agerpres.

În urma aplicării cotei preferenţiale de TVA de 5%, plătitorii de taxe au făcut economii de 200 miliarde de forinţi (487,4 milioane de euro) pe an, susţine Varga într-o postare pe Facebook.

Extinderea cotei preferenţiale de TVA de 5% până la finalul lui 2028 a fost iniţiată de Asociaţia Industriei Construcţiilor (EVOSZ), a precizat ministrul de Finanţe.

Conform propunerii EVOSZ, cota preferenţială de TVA de 5% ar trebui să se aplice dacă permisul pentru construirea unei locuinţe este aprobat până în 31 decembrie 2024 sau dacă până atunci începe construirea acelei locuinţe.

Ministerul de Finanţe a examinat şi a aprobat propunerea EVOSZ, iar în această toamnă va fi supusă spre dezbatere Parlamentului, a informat Varga.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *