Ungaria: Compania – mamă a Digi, respinsă definitiv din licitația pentru licențele 5G

digi-sigla

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Ungariei (Kúria) a decis printr-o sentință definitivă că Autoritatea Naţională de Media şi Comunicaţii (NMHH) din Ungaria a acţionat legal atunci când a exclus compania-mamă a Digi Ungaria, Digi Communications N.V., din procedura de licitaţie pentru introducerea de tehnologie mobilă de a cincea generaţie (5G) şi vânzarea de frecvenţe adecvate serviciilor fără fir în bandă largă, transmite agenția maghiară MTI.

Curtea Supremă a Ungariei a respins recursul companiei-mamă şi a confirmat sentinţa din prima instanţă, unde s-a constatat că decizia autorității telecom a avut temei legal şi a fost motivată corespunzător.

Decizia Ungariei de a exclude de la licitația 5G una dintre cele mai mari companii românești a venit la scurt timp după ce în 2018 România, prin BNR, a refuzat celei mai mari bănci ungare, OTP, să cumpere Banca Românească.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Curtea Supremă din Ungaria a decia că prin înscrierea în procedură, compania-mamă a Digi a vrut să inducă în eroare autoritatea telecom, iar participarea sa ar fi afectat corectitudinea licitaţiei, pentru că intenţia reală a societăţii nu a fost aceea de a valorifica în interes propriu drepturile de utilizare a frecvenţelor, ci transferul lor către Digi Kft.

Autoritatea piteței telecom din Ungaria a lansat procedura de vânzare a drepturilor de utilizare pentru frecvenţele de 700 MHz, 2100 MHz, 2600 MHz şi 3600 MHz în vara anului 2019. La licitaţia care a avut loc la data de 8 august 2019 s-au prezentat patru operatori de telefonie mobilă, iar după analizarea dosarelor, autoritatea a respins oferta companiei-mamă olandeze a Digi. Societatea a contestat hotărârea, iar la data de 27 noiembrie cea de-a doua autoritate competentă a confirmat hotărârea de excludere, transmite MTI.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: