Ungaria, încă o poartă deschisă Chinei: inaugurează Drumul Aerian al Mătăsii pentru mărfurile chinezești

Yuan, China

Ungaria deschide o nouă colaborare cu China în parteneriatul politic și economic mai larg inițiat de guvernul Viktor Orban.

Ungaria înființează Drumul Aerian al Mătăsii între cele țări printr-un acord semnat marți între Aeroportul din Budapesta, Aeroportul Internaţional Changzhou și compania de dezvoltare logistică ungaro-chineză Utlink/CECZ.

Intensificarea colaborării dintre cele două state vine pe fondul răcelii dintre majoritatea statelor europene și Beijing în privința colaborării economice. Tendința europeană e contrazisă însă constant de Ungaria, care mizează constant pe relațiile apropiate cu regimurile autoritare din China și Rusia.

Secretarul de stat în Ministerul ungar pentru Inovare și Tehnologie, László Mosóczi, a declarat pentru agenția MTI, citată de Rador, că ”acordul de cooperare semnat acum cu privire la conexiunea celor două aeroporturi ar putea oferi oportunități economice importante și extinderea semnificativă a traficului aerian de marfă între China și Ungaria. De asemenea, ar putea aduce avantaje logistice importante și reciproce pentru Ungaria, țărilor din Europa Centrală și de Est, precum și pentru China”.

Foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *