Unicredit Bank și Alpha Bank indică o extindere și achiziții suplimentare în România

Unicredit Bank Alpha Bank

Directorul executiv al Alpha Bank, Vassilis Psaltis, a indicat o extindere și achiziții suplimentare în România într-un interviu comun cu CEO-ul băncii italiene UniCredit, Andrea Orcel, pentru Bloomberg. Cei doi directori executivi, care au creat a treia cea mai mare bancă din România, au declarat că sunt încrezători în perspectivele României.

Psaltis a spus că parteneriatul cu UniCredit era o modalitate de a extrage mai multă valoare, menținând totodată o investiție într-o bancă mai mare, care va servi clienții greci care operează în țară.

„România este un piață excelentă,” a spus Psaltis, adăugând că în cazul unei extinderi în țară, ar fi o inițiativă comună. „Dacă și când există o oportunitate, am lua în considerare, de asemenea, cooperativ posibilitatea de achiziții,” a adăugat Orcel.

UniCredit a convenit recent să cumpere participația de 9% deținută de Fondul de Stabilitate Financiară Elen (HFSF) în Alpha Bank, împreună cu participația majoritară în România. Scopul băncii italiene este fuzionarea celor două unități, propria sa și cea care a aparținut Alpha Bank. Cele două părți au convenit, de asemenea, asupra unei parteneriate de rețea și a unei afaceri comune pentru produsele de economisire pentru pensii. Alpha Bank a primit 300 de milioane de euro în numerar pentru operațiunea din România și a păstrat 9,9% din compania fuzionată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *