Uniunea TESA din Sănătate amenință cu proteste dacă „discriminarea salarială nu va fi eliminată complet prin noua lege a salarizării”

Redacția mai 29, 2023 1 comentarii
WhatsApp Image 2023-05-29 at 16.55.54

Uniunea TESA organizație sindicală reprezentativă pe grup de unități la nivel național, va declanșa acțiuni de protest care ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat, în cazul în care discriminarea salarială, care trenează de 6 ani în sistemul sanitar, nu va fi eliminată complet prin noua lege a salarizării, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea Uniunea TESA anunță că se va solidariza cu acțiunile de protest ale celorlalte federații sindicale din sănătate care susțin eliminarea discriminării personalului Tesa, personalului BBC (biologi, biochimiști, chimiști) și a celorlalte categorii de salariați din sistem care au fost nedreptățite de actuala lege a salarizării.

Potrivit comunicatului, deciziile au fost luate de către Consiliul National al Uniunii TESA întrunit in ziua de 27 mai 2023. Uniunea TESA precizează că a luat act de declarațiile ministrului muncii Marius Budăi potrivit cărora draftul noii legi a salarizării va fi făcut public în data de 15 iulie 2023 si consideră acest moment ca fiind „momentul adevărului după o perioadă lungă de tergiversare. In funcție de ce vom vedea in acest draft , acțiunile de protest ale Uniunea TESA s-ar putea radicaliza sau nu”.

„Varianta de salarizare în sănătate elaborată la nivelul Ministerul Sănătății și predată Ministerului Muncii , ca propunere pentru integrare în noua lege a salarizării , o considerăm ca fiind una acceptabilă pentru continuarea negocierilor. Uniunea TESA este solidară cu greva din educație și considerăm revendicările colegilor sindicaliști ca fiind perfect justificate. Promisiunile guvernaților de a stabili în noua lege a salarizării sănătatea si educația drept domenii prioritare trebuie să se transforme în sfârșit în fapte”, potrivit comunicatului de presă.

Comentarii

  1. Discriminarea salariala, inegalitatea in fața legii si dezinformarea vor continua cata vreme barbarii de tirani romani vor conduce Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *