Universal Air intenţionează să opereze curse între Israel şi România şi curse charter destinate pieţei româneşti

tel aviv, israel, turism, vacanta Sursa foto: Unsplash/Shai Pal

Compania aeriană Universal Air, cu sediul în Malta, intenţionează să opereze curse între Israel şi România, precum şi curse charter destinate pieţei româneşti.

“Compania a început să opereze, din acest an, curse din Haifa (Israel), un oraş unde trăieşte cea mai mare comunitate de israelieni de origine română, iar în viitorul apropiat îşi propune să ofere mai multe opţiuni de zbor pentru România. Este pentru prima dată în istoria aviaţiei când se vor opera curse aeriene din Haifa către România. Compania Universal Air, care activează deja cu succes pe piaţa israeliană, îşi propune să dezvolte mult activităţile pe piaţa românească. Din sezonul de iarnă vor fi lansate în premieră cursele dinspre Suceava, Craiova şi Bucureşti (Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu Băneasa) către Haifa, cu întoarcere de pe Aeroportul Internaţional Ben Gurion din Tel Aviv. Cursele vor fi operate cu avioane, model Bombardier DASH Q400, de 78 de locuri. Aceste aparate de zbor sunt foarte confortabile pentru pasageri şi oferă posibilitatea operării unei frecvenţe mărite de curse charter”, se arată într-un comunicat al operatorului aerian.

Primele curse, pe ruta Bucureşti – Haifa, vor fi operate de la jumătatea lunii septembrie.

“Deşi suntem o companie aeriană nouă, ne-am extins foarte repede operaţiunile. În curând, vom creşte flota noastră cu mai multe avioane tip Bombardier DASH Q400, de 78 de locuri, cu care vom începe să operăm din sezonul de iarnă. Suntem încântaţi că România devine unul dintre hub-urile noastre aeriene, alături de Israel (Haifa). De asemenea, vom oferi curse charter către Malta, unde este şi sediul nostru principal. Piaţa aviatică românească este foarte dinamică şi vom oferi atât curse de linie, cât şi curse charter”, a declarat Simon Cook, CEO al Universal Air.

La rândul său, Meidan Butnaru, reprezentant al companiei pentru România şi Israel, a arătat că pentru litoralul românesc operatorul aerian a început operarea de zboruri săptămânale dinspre Israel cu avioane cu 220 de locuri, primul zbor fiind plin 100%.

“Pe de altă parte, împreună cu Universal Air, suntem deschişi să operăm curse charter pentru turiştii români, pentru alte destinaţii externe. Vom avea două zboruri pe săptămână către Israel de pe Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu Băneasa în sezonul de iarnă, trei zboruri săptămânale în sezonul de vară 2024, respectiv câte un zbor săptămânal la Craiova, Suceava, dar în funcţie de solicitări, de pe orice aeroport din România. Avioanele tip Bombardier Q400 sunt foarte economice, astfel că anumite zboruri pot fi operate lejer şi cu 52-54 de pasageri. Nu ne vom opri aici, o să oferim mai multe surprize plăcute în viitorul apropiat. La ora actuală, pentru perioada septembrie – mai 2024, cursele dinspre Bucureşti – Băneasa, Craiova şi Suceava sunt rezervate aproape în totalitate”, a subliniat Meidan Butnaru.

Operatorul aerian intenţionează să opereze pe piaţa curselor charter, împreună cu touroperatorii români, destinaţii inedite, mai puţin promovate, care pot fi deservite cu avioane mai mici. De asemenea, compania aeriană intenţionează să opereze şi curse interne, între oraşe din România.

Cursele cu plecare din Bucureşti către Haifa oferă un sejur complet de 6 nopţi / 7 zile, plecarea fiind la 7 dimineaţa, iar revenirea, la 8 seara.

În prezent, Universal Air operează curse dinspre Haifa către Paphos şi Larnaca (Cipru), Heraklion (Grecia – Creta) şi curse charter către destinaţii din Turcia. Avioanele Bombardier Q400 au fost fabricate acum maxim 10 ani, iar flota este în proprietatea directă a companiei Universal Air.

Meidan Butnaru, om de afaceri româno-israelian, s-a implicat, în ultimii ani, în mai multe domenii ale turismului românesc, precum ospitalitatea, atragerea de turişti străini (incoming) dar şi transportul aerian. A adus, până la ora actuală, peste 250.000 de turişti israelieni dar şi din alte ţări în România.

Universal Air este o companie globală de închiriere şi gestionare a aviaţiei, deţinând un certificat de operator aerian (AOC) în Malta. Flota este certificată de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) şi are baza la Aeroportul Internaţional Malta, se precizează în comunicat.

Sursa foto: Unsplash/Shai Pal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *