Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va accepta o criptomonedă pentru plata taxelor de admitere, începând din această vară

G4Media apr. 7, 2021 0 comentarii
UNiversitatea Sibiu

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULSB) va fi prima universitate din România care va permite plata taxelor pentru admitere din acest an într-o monedă virtuală. Criptomoneda în care se vor putea efectua plăţile va fi EGLD, dezvoltată de startup-ul sibian Elrond, anunță instituția într-un comunicat de presă transmis miercuri.

„Universitatea noastră a fost şi va fi în continuare o susţinătoare a comunităţii şi afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond se înscrie în această strategie”, a declarat Sorin Radu, rectorul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu.

Posibilitatea de plată cu monedă virtuală urmează să fie implementată şi va fi disponibilă pentru prima dată în sesiunea de admitere din luna iulie a acestui an.

ULBS a ales să convertească EGLD în RON prin intermediul unui procesator de plăţi, fără costuri suplimentare faţă de costul unei plăţi cu cardul bancar clasic.

Potrivit sursei citate, printre potenţialele beneficii ale criptomonedelor sunt: posibilitatea de a efectua transferuri fără limitări geografice; costuri reduse de tranzacţionare; posibilitatea de verificare publică a tranzacţiilor.

Elrond este un startup din Sibiu care dezvoltă o reţea de tip blockchain.

Sursa foto: site Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *