Ursula von der Leyen vrea reevaluarea bugetului UE

ursula von der leyen, comisia europeana, parlamentul european, strasbourg Sursa foto: European Parliament / Alexis HAULOT

Președintele Comisiei Europene Ursula von de Leyen vrea reevaluarea bugetului Uniunii Europene pentru a răspunde provocărilor multiple cum ar fi războiul din Ucraina, scrie Ansa, potrivit Rador.

„Resursele și flexibilitatea bugetului UE sunt extrem de limitate”, afirmă von der Leyen. A fost conceput în 2020 și multe provocări au apărut abia mai târziu. Dacă dorim să folosim în continuare bugetul UE pentru a oferi răspunsuri comune la provocările comune, va trebui să facem o reevaluare. Comisia va face o evaluare a nevoilor emergente și a noilor situații geopolitice”, a declarat președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, care a intervenit prin conexiune video la conferința anuală privind bugetul UE.

„În următoarele două săptămâni, noi, în calitate de Comisie, vom veni cu o propunere de ținere sub control a prețurilor la energie și electricitate. Scopul este de a reduce prețurile la un anumit nivel fără a pune în pericol securitatea aprovizionării”, a afirmat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o declarație făcută presei de la Tallin, după întâlnirea cu premierul estonien Kaja Kallas.

Sursa foto: European Parliament / Alexis HAULOT

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *