USR cere eliminarea prevederilor din ordonanța care impozitează contractele part-time la nivelul celor full-time

Redacția sept. 30, 2022 0 comentarii
joburi, loc de munca, recrutare

USR cere în Comisia de buget finanțe din Senat eliminarea prevederilor din ordonanţa care impozitează contractele part-time la nivelul celor full-time, potrivit unui comunicat de presă de pe site-ul USR.

Senatorii USR din Comisia de buget finanțe , Anca Dragu, Claudiu Mureșan și Narcis Mircescu, au depus mai multe amendamente în cadrul dezbaterilor din comisie asupra prevederilor OG 16/2022, act normativ care a dus la pierderea a aproape 100.000 de locuri de muncă part-time și distruge un întreg angrenaj de taxare a muncii.

„De la 1 august, Guvernul a hotărât că pentru 2 ore de muncă, angajatorii să plătească taxe și impozite cât pentru 8, ca și când nu ar fi fost de ajuns că munca în România este taxată excesiv. USR se pronunță ferm în favoarea scăderii taxării muncii până la nivelul de 0 taxe pe salariul minim, tocmai în ideea de a ajuta oamenii cei mai defavorizați și care vor să muncească legal, cu contract. Sunt mii și mii de cazuri de oameni care vor să muncească cinstit și pe care OG 16 îi forțează să se îndrepte spre zona gri a economiei. În prag de criză economică, exact atunci când cei mai vulnerabili devin și mai vulnerabili, OG 16 vine cu o măsură care-i scoate din piața muncii”, spune Anca Dragu.

Un alt amendament depus de senatorii USR prevede ca în domeniul construcțiilor, industriei alimentare și agriculturii, în lunile în care angajatorii nu îndeplinesc condițiile pentru facilități fiscale, salariații să nu plece acasă cu salarii nete mai mici cu 20% decât în lunile în care beneficiază de facilități.

„Un al treilea amendament USR propune excluderea condițiilor necesar a fi îndeplinite de o microîntreprindere pentru a beneficia de un regim fiscal avantajos, respectiv obținerea unei cifre de afaceri majoritar din activități altele decât management și consultanță”, mai transmite USR.

USR consideră că, în actualul climat economic incert, Guvernul ar trebui să ia măsuri care să încurajeze și nu să pedepsească munca, să reducă povara fiscală pentru cei care produc plus-valoare, să reducă cheltuielile imorale precum pensiile speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *